SOROZAT 6. forduló: Kecskemét. Bukarest.

FradiMob - 2013. augusztus 29. csütörtök, 21:48

Minden bajnoki forduló előtt huligán szemmel is emlékezünk. Kovács Géza -100 Zöld-Fehér történet és a Huligán Napló című könyvéből kerülnek elő ismert történetek, illetve megismerhetünk újakat is.


Nagyok voltunk s híresek

Kecskemét helyett BUKAREST

Mit írhatnék Kecskemétről, a FRADI-KTE meccseiről, szurkolói összecsapásokról, balhékról? Bevallom, nagy bajban vagyok. Voltam, NB II-es meccsen Kecskemét ellen bajnokin, de „ezekkel” a klubokkal az a probléma, nem tudsz mit írni. Elnézést, sehol sem jegyzik őket! Írjam le, hogy miképpen szoktak mutogatni vagy milyen mocskok voltak többször a KTE pálya parkolójában a készenlétiek, hogy a mókus őrsüket feloszlatta 1 vagy maxim 2 Fradista, akik tudtak egy egyenest ütni? Szóval maradna a rendőrök által elkövetett tetvességek, de ez köztudott, nem ügy a megszokott, így nehéz írni, ahogy egy Mezőkövesd, Paks, vagy Puskás Akadémia esetében is. Azt gondolom, ilyenkor jobban teszem, ha másról írok, ami minden Fradistát érint. Jelenleg ez a következő:

BUKARESTBE MINDENKI!

Pár évvel ezelőtt mikor foglalkoztam országos mozgalmi élettel, a Csongrád megyei szervezetünk úgy döntött, hogy adományokat visz Dévára, Böjte Csaba által irányított árvaházába, ahol nemcsak magyar gyermekek szenvednek hiányt. Bizony, akad ott bőven román, cigány, de a csonka országi „szélsőséges” segítség nem volt kirekesztő. Mentek a mieink Déva fele, amikor egy szupermarket parkolójában brutális támadás érte őket. A nemzetközi kupameccsről hazatérő Dinamo Bukarest szurkolói verték ripityára a kisbuszos különítményünket. Ők, nem 5-6-an voltak, hanem buszokkal jöttek Roma felől. Azért ütöttek szerszámokkal a mieinket, mert magyar szót hallottak, azért törték a csontokat, mert piros-fehér-zöld volt az autó rendszám. A Csongrád megyeiek hősiesen ellenálltak, de mindenkire jutott 4-5 nem puszta kezű ember. Törtek a csontok, volt, akinek a sérülései 8 napon túl gyógyultak, de a hazug híradások arról számoltak be, hogy a mieink keresték a bajt. Ugye mennyire ismerős? Még Böjte Csaba is mismásolt, mert ez volt a külpolitikai érdek, az ő szemszögéből a román-magyar barátság megőrzése első számú érdek volt mindenekfelett. A társainknak az volt a bűne, hogy magyarok és nem adták ingyen a bőrüket. Nem tűrték némán és viszonzatlanul az ütlegeket!

Magyarok, Fradisták!

Mikor Bukarestbe megyünk, tudnunk kell, hogy mennyit bántalmazták nemzetünket! Sok testvérünk-akik elnyomásban élnek a mai napig- évtizedek óta némán tűri saját anyaföldjén a megaláztatást, verést, kirekesztést. Hiába mondják, magyarázzák az agymosott többségnek, hogy ez csak „sport”, ne higgyetek az ebből élő közéletet félrevezetőknek! A zártkaput sem azért kaptuk, mert a focistáink követtek volna el bármit is. Ez hölgyeim, uraim, több mint sport, nemcsak futball!

Magyarok! Harcra fel!

Kovács Géza 2013. augusztus 29.

A 100 Zöld-Fehér történet és a Huligán Napló még kapható! Ára: 1500 Ft+300 Ft postaköltség könyvenként. OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna) Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  Azonnal postázzuk, folyamatosan tudjuk az igényeket kielégíteni! Kapható: -Budapest, V. kerület, Cukor u 3.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva