SOROZAT 8. Forduló: Újpest

FradiMob - 2013. szeptember 18. szerda, 06:14

Támadás a lilák ellen


Minden bajnoki forduló előtt huligán szemmel is emlékezünk. Kovács Géza -100 Zöld-Fehér történet és a Huligán Napló című könyvéből kerülnek elő ismert történetek, illetve megismerhetünk újakat is.

Nagyok voltunk s híresek

Belülről jön, génekből fakad, ezt kívülálló egyszerűen nem értheti. Ilyenkor mindig belül megremegsz, egészséges fanatizmusod hajt előre, arcizmaid megrándulnak, kezed ökölbe szorul, kérdezés nélkül ütnél, pedig csak a naptárra néztél, látod, jön: a FRADI- Újpest. Eltorzult fejjel üvöltőd világgá: TÁMADÁS!

Indulás a Simonból

Egész hét izgalom, forr a vérünk, a rendőrcsapat a Dózsa az ellenségünk!
Ellenség és ellenség, nem ellenfél, ahogy beléd sulykolja a liberális média, tudjuk belül az igazságot, ők is megölnének, gátlástalanul eltaposnának! 
Csak a totális háború, a végső leszámolás a megoldás. Minden derbi erről szól, hiszen csak egy maradhat, azaz MI, a FERENCVÁROS, a legjobbak! Nem jó a csapatunk, le kell szarni, sokszor nem az érdekel, hogy megnyerjük a bajnokságot, hanem, hogy szétzúzzuk őket, ezt nem Gazza gondolja csak így a kőbányai presszó pultjánál, hanem mindannyian. 
Indulunk és „világhírű” dolgot kell tennünk, nagyok legyünk és híresek, rólunk beszéljen Európa! A villamos megállóban borul a nem idén lebarnult, melegítünk ezerrel, mindenkit gyűlölünk, hiszen nem hozzánk tartoznak, ezért ellenségek. A Fradista külvárosi bakancsok keményen csattannak a genetikai hulladékokon, 15-20-an selejtezünk. A Blaha sem ússza meg, a nagytakarítást mi komolyan gondoljuk, míg átmegyünk a 4-es 6-oshoz a Népszínház utcától vagy 10 konfliktusba keveredünk, amit persze erővel oldunk meg. Borul minden, repül az üveg és még nem is találkoztunk az ősi rivális egyesület képviselőivel. Az adrenalin a meccskezdés előtt 3-4 órával az egekben.
Nagyszerű érzés, amit csak az igazi huligán élhet át.

Simon

Valahol összejönni, felkészülni a ránk váró kötelező feladatokra: ősi szertartás. Ilyenkor az összeforró galerik beestek mindenhonnan és azonnal testvérekké váltak. Megbeszélésre kerültek a hétköznapi csibészségeink, kicsi város volt Budapest. 
Minden nézetkülönbséget elsimított az egymásért való kiállás, a Ferencváros szeretete, erre volt jó a Hegedűs Gyula utcai söröző és étterem. Tudtuk, számíthatunk a másikra, bevallom, én is sokszor ezért úsztam meg élve kalandjaimat, mert jött az erősítés, de ez oda-vissza működött, én is segítettem ki sokszor másokat, nagy bajban, verekedésekben. Mi azt akartuk, mindig beszéljenek rólunk. 
Akkor éreztük jól magunkat, ha a Sportban és más mocsok újságokban sokkal több volt írva rólunk-persze szemét tetű, újságírói ferdítésekkel - mint a focistákról! Az eredmény nem úgy alakult, ahogy akartuk, szerettük volna, akkor lehetett is írni rólunk. 
Agyonvertünk mindenkit, akit értünk! Egészséges szellem volt minden Fradista agyában, nem a ránk erőltetett fair play meg ellenfél tisztelete, hanem a futballhoz tartozó vegytiszta, zöld-fehér über alles ária gyűlölet!

Elindulunk Újpest ellen

A nyugati aluljáró, a metró maga volt az ütközőzóna. Sokan e világra nem érdemes Taigetosz szökevények elestek, elhulltak, bebizonyítottuk öklünkkel, gyengének nem való volt ez a világ. Az MDF-es rendőr elfordult, lemaradt, a fehér budapesti lakosság elégedetten nézte a városunk szisztematikus megtisztítását, szinte szabadkezet kaptunk. Éltünk is vele, mire Újpest fele elindult a metró több tucat idegent tanácsoltunk haza. Bemelegítésnek remek dolog ez, de nekünk a lilák kellenek! Rengeteg rendőr kísér minket, oldalról sorfalat húznak, előttünk-utánunk jönnek, de azért tudjuk, nem tudnak megakadályozni minket abban, amit elterveztünk. Nem is kellett összebeszélnünk, szemben több száz lila.

Támadás végre, rájuk zúdulhatunk. Huhogás tölti be a 30-as megállóját. 
Pillanatok alatt 8-10 kialakult pár kíméletlenül csépeli egymást, mindenkinek megvan az ellenfele. Ütésembe a lendületet szinte a Simontól hozom, így nem csoda, hogy a betalált öklösöm felborítja a vicsorgó lilát. 
Lépek be a sűrűbe, látom Hypós megtalálta már a dózsás Szőkét, kőkeményen birkóznak. Felálltak az újpestiek, de gyorsan összezavarjuk őket rengeteg öklössel én valakit arcon fejelek, ez nekem lehet jobban fájt, de nem érdekel. 
Van ahol az oldal és háterő is besegít, így a pálya környéke hatalmas tömegverekedéssé kezd átalakulni. Nem zavarnak minket a rendőrök, pedig van itt mindenféle, mint egy jól sikerült bányász búcsúban. 
Mindenre oda kell figyelni. Gumibotoz és fúj gázzal a gyalogos egyenruhás osztag, kardlapoz a lovas rendőr, de minket ez nem hat meg. Huligán ünnep az újpesti Kánaán. Z. a dózsás borozó előtt ránt le egy lilát, lekönyökli, majd vádlin rúgja. A segítségre kocsma udvarából kilépőt telibe veri, aki lefekszik. Zúdulnak az üvegek, poharak, még vagy 30 újpesti a gondűzőben. 
Egyszerre törnek ki, kénytelen hátra lépni Z., de jövünk. Repül vissza a mi oldalunkról is üveg, pillanatok alatt a kocsma előtt újabb ütközőzóna alakul ki. Sz. és M. viszi a prímet, a western csizmától reped a nagypofájú szája. Ez az a környék, ahol könnyen kaphatsz kést, szikét, így jobb, ha nem állnak fel a szurkálni vágyó ellenségeink. Szirénázó mentőautó érkezik, üveg szétvágta egyik bajtárunk fejét, valakinek a lábára ló lépett, azt is viszi a mentő, tőrés. Karlappal lóról fejbe vágnak, nem érdekel, hiszen ilyenkor nem veszed észre a fájdalmat. 
A háborúban mindig vannak sérültek, ez velejáró.

Totális háború

Biztos akad olyan, aki kétségbe vonja soraim hiteleségét, kételkedésével nagyot téved. Legyen az újpesti vagy fiatal Fradista, akinek nem adatott meg ez a gyönyörűség, amit mi átéltünk évtizedeken keresztül a tűzvonalban. Nem szokásom ellenségeinket védeni, de valaki nemrég megkérdezte, kik voltak, akik ránk a legveszélyesebbek voltak? Visszagondolva, sérüléseim megtapogatva, nem kérdés a válasz. El kell ismerni, a rendőrök után a Dózsa volt, aki, ha nem figyeltünk, fájdalmat okozhatott. Ezért résen kell lenni, a puskaport mindig szárazon kell tartani, hiszen bármikor lehetőség van egy kibaszott nagy tömegverekedésre! Éltessen és vigyen előre bennünket az ősök gyűlölete, amit a mindennapos háborúkban újra és újra át kell élnünk!

Fel a végső győzelemre, győzni kell, utcán, lelátón, pályán, mindenhol, egy Fradistát ez az összhang élteti! 2013-ban meg főleg!Kovács Géza 2013. szeptember 17.

A 100 Zöld-Fehér történet és a Huligán Napló még kapható! Ára: 1500 Ft+300 Ft postaköltség könyvenként. OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna) Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
Azonnal postázzuk, folyamatosan tudjuk az igényeket kielégíteni! 
Kapható: -Budapest, V. kerület, Cukor u 3.


Utolsó módosítás 2013. szeptember 19. csütörtök, 05:17

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva