Újpesten győzni kell! Támadás!

FradiMob - 2014. március 31. hétfő, 18:58

Szégyen, egyszerűen szégyen, hogy 2000. november 30-án nyertünk utoljára a Megyeri úton.Hihetetlen, hogy akik felveszik a Fradi mezt, nem érzik át ennek a súlyát. Ez több mint foci, nem egy mérkőzés, akármilyen derbi. Újpest akkor Dózsa, ha IV. kerület akkor háború, az ősi gyűlölet, a múlt, a vér, elődeink tisztelete kötelezni kell, mindenkit a mindenkori háborúra! Csak mi maradhatunk, csak mi győzhetünk, vésse az agyába minden kibaszott FRADISTA! Legyen az játékos vagy szurkoló…

Kettős rangadó után a 80-as évek végén Arcomon szíj csattan, a mellettem lévőt lapátnyéllel ütik le. Az, aki előbb még köztünk énekelt, veri a mieinket. A beépültek és hozzájuk csatlakozók nagy pusztítást végeznek. Próbálkozik fiatal társaságunk felállni, de esélyünk sincs. Remeg mindenünk, ez komolyabb, mint valaha elgondoltuk. Z. keresztbe akar átfutni az úton, de egy Zsiguli elüti. A baleset nem zavarja az újpestieket, sőt, az egyik segíteni szándékozó Fradistát is lerúgják. Mindenhonnan szirénák szólalnak meg, futás a részünk. Aki tud villamosra vagy buszra ugrál fel. Véres, megvert Fradista mindenhol. Látom a buszból, hogy a nadrágszíjas szakállas tetű elégedetten pacsizik győztes övéivel. Pofáját megjegyzem, miközben az arcom nem csak a szégyentől ég. Egyelőre mást nem tehetek.

Lilák Waterlooja

A Nagyvárad téri metró megálló zsúfolásig telt ellenséggel mi meg berobbanunk közéjük két tömött metró kocsival. Jönnek le a lépcsőn több százan miközben zeng-zúg a mocskos, tetves szájukból: „IX kerület, paraszt kerület…IX kerület, paraszt kerület”… Minden fradista huligán álma, ökölbe szorított kézzel, hogy nyíljon már a metróajtó. Alig férünk az ajtókhoz. Végre megállunk... Nyílj már ajtó! Végre…

Harci kiáltások, huhogás, rájuk vetjük magunkat. Támad a vad hordánk! Őrületes tömegverés kezdődik, nem pedig Verseny utcai. Nálunk nincsenek szerszámok, kés, bicska, szike, kezünket, lábunkat hoztuk, amit most a dózsások megtapasztalhatnak. Több százan futnak felfelé a társaságunk nem beszél össze, de kettéválik. Közülünk a félhad az ellenség után veti magát, míg a lent maradók az aluljáróban tesznek rendet. Vannak, akik megpróbálnak küzdeni, 8-10-en felteszik a kezüket a lépcsőfordulónál. Rájuk vetjük magunkat, ütjük őket ahol érjük. Cs. hasba rúg valakit, majd letaglózza, mint a marhát. Hentesként dolgozott a Mázsa téren, nem volt csoda tőle a mészárlás. Nincs idő a gondolkodásra, szűk a hely, valakit lefejelek. Tatabányai harcostársunk vagy 6-8-szor pillanatok alatt megüti ellenségét, valakibe belerúgok.

Két-három rendőr közbeavatkozik, valamelyik hátulról megüt gumibottal. Lilák a földön, mi meg tovább sodródunk, üldözzük őket. Ügyet sem vettünk a faszszopó, lilákat védő rendőrökre. Csattognak az öklösök, a kísérő egyenruhásoknak esélyük sincs a rendfenntartására. Zavarodottan erősítésért könyörögnek, de a belügyi tartalék az Üllői út környékén van. A metróállomás, az aluljáró, a Nagyvárad tér környéke csatahellyé alakul át. Fekszenek. A lilák Waterlooja.

Érezted már?

Nem tudom mi ez? De ott belül szétvett az ideg, ha a dózsások, a lilák eszünkbe jutnak, akkor nekünk menni kell! Támadni! Ökölbe rándul a kezünk és valami megmagyarázhatatlan erő hajt rájuk. Mikor meghallod az éneküket vagy a közelgő metrót, villamost a hangjukkal, színeikkel, az adrenalin nyomja az agyunkat, az ősi gyűlölet természetes, jogos erőszakra szólít!

Szerintem, ez egészséges zöld-fehér genetika. Érezted a szíj nyomát az arcodon? Fájt már ütés, rúgás, bármi, ami a lila-fehér ellenségtől jött? Vertek földig a rendőrök, mert újpestivel verekedtél? Ha még nem, akkor készülj, mert azt is vissza kell adnod, amit nem Te kaptál, hanem a zöld-fehér elődöd, társad, testvéred. Mert érted kapta vagy helyetted. Ez vendetta, több évtizedes, évszázados véres háború és nem szabad nekik engedni semmit. El kell venni a kedvüket attól, hogy olyanok legyenek, mint a 80-as években pár évig, amikor azt hitték, bármit megtehetnek, mert ők a védett, rendőrcsapat szurkolói. Háború, Fradisták, háború, mert MI vagyunk a legnagyobbak! Totális támadás, a múltunkért, jelenünkért, a jövőnkért! Csak így győzhetünk! Voltunk, Vagyunk, Leszünk! Hajrá Fradi!

Kovács Géza

Részletek a 100 Zöld-Fehér történetből és az Európából kitiltva című ( új) könyvből.

Európából kitiltva kapható: Czukor Étterem, V. ker, Cukor u. 3. (Ferenciek terénél) Turánia Bolt, VI. ker, Zichy Jenő utca 34. (Oktogonnál) Esztergom, Welcome Programszervező Iroda, (Esztergom, Kossuth L. út 5/d.) Dunaszerdahely –Turul Bár

Huligán Napló egyelőre nincs! Európából kitiltva Rendelhető: A könyv ára: 1700 Ft+300Ft postaköltség.

OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna)

Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. A 100 Zöld-Fehér történet még kapható! Ára: 1500 Ft+300 Ft/ postaköltség könyvenként.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva