Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Nyílt levél az MLSZ részére

- 2011. december 06. kedd, 09:10

Nem hagyja annyiban a dolgokat klubunk.

Csányi Sándor

Elnök Úr
részére

Tisztelt Elnök Úr!
Kedves Sándor!

Az FTC Labdarúgó Zrt.-t képviselve engedje meg nekem, hogy megosszam Önnel álláspontunkat az FTC–Békéscsaba Magyar Kupa-mérkőzés játékvezetésével kapcsolatban.

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy kiesésünk a kupasorozatból a mi hibánk, hiszen a Ferencváros nem engedheti meg magának, hogy a játékvezető képességeit jelölje meg kudarca okaként, hanem a pályán olyan eredményt kell elérnie, amely biztosítja a továbbjutást a körülményektől függetlenül. Ez kétségtelen tény, és a fiaskó okait házon belül kell keressük.

A fent leírtak mellett ugyanakkor úgy vélem, hogy az említett mérkőzésen olyan események sorozata történt García játékvezető alkalmatlansága miatt, amelyek alapvetően befolyásolták az eredmény alakulását. Megtorlatlanul maradt a Martin Klein elleni, súlyos lábfeji sérülést okozó szabálytalanság, melynek szándékosságához nem férhet kétség, hiszen az azt okozó békéscsabai játékos egy ismert közösségi oldalon elismerte annak szándékosságát, sőt hencegett vele, amit nem szeretnék itt kommentálni.

García játékvezető az esetet követően képességei alapján a Békéscsaba részére ítélt szabadrúgást. Itt szeretném megjegyezni, hogy klubunk mindent el fog követni annak érdekében, hogy a Martin Klein sérülését okozó békéscsabai játékos a maximálisan kiróható büntetést kapja szándékos sérülés okozásáért, és biztos vagyok benne, hogy az eset kivizsgálásában az MLSZ teljes mértékben partner lesz, hiszen a magyar labdarúgás érdeke, hogy az ilyen mentalitású játékosok eltűnjenek a palettáról.

Visszatérve García játékvezetőre, úgy gondolom, hogy arra törekedett, hogy epizódszereplőből főszereplővé lépjen elő. Az ilyen szellemiségű játékvezetés véleményem szerint nem megengedhető egyetlen futballpályán sem. Amennyiben a Ferencváros bármilyen módon hozzá tud járulni ahhoz, hogy a jövőben egyetlen magyar pályán se fordulhasson elő hasonló bíráskodás, úgy számíthatnak feltétlen segítségünkre.

Köszönöm, hogy soraimat elolvasta Elnök Úr.

Üdvözlettel:

Orosz Pál
Vezérigazgató
FTC Labdarúgó Zrt.

(Nemzeti Sport)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva