Maradnak a vasárnapi meccsek!

Administrator - 2012. január 25. szerda, 15:26

A helyszínen igent mondott az FTC.

Vidéki szurkolóink egy része nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy tavasszal is az összes hazai mérkőzésünk, kivétel nélkül vasárnap kerül megrendezésre. Többen Kubatov kiskirály Facebook falára is írtak emiatt, aki a Szurkolói Irodához irányította őket, illetve a FradiBusz egyik szervezője fenyegető levelet is írt az MLSZ-nek.

A Szurkolói Iroda egyeztetett a SportTV-vel, ahol elmondták, hogy nem látják akadályát a változtatásnak. Négy mérkőzés szombatra való áthelyezését támogatták is.
A napokban összeült az MLSZ Versenybizottsága, amely bizottság azonban nemet mondott a változtatásra. Válaszlevelüket mellékeljük (cikk alján látható).
Ebből kiolvasható, hogy a december 5.-i naptáregyeztető értekezleten az FTC képviselője (is) ellenvélemény nélkül elfogadta a megadott időpontokat.
Ezek után kicsit pofátlan, hogy Kubatov a jogos szurkolói felháborodást a szurkolókra hárította vissza, hiszen, ha ott akkor a vasárnapi meccsek ellen felszólalnak, akkor az időpontokat nem hagyják jóvá.
A Versenybizottság telefonon elmondta, hogy egy esetleges utólagos változtatás az egész sorsolást felrúgná.
Annak idején a szurkolói csapat, az FFC is szerette volna egy mérkőzésének időpontját megváltoztatni, ekkor ez a változás a BLSZ-ben 30 másik mérkőzést érintett volna.

A levélben az is olvasható, hogy szurkolói kérésre az elfogadott időpontok nem változtathatóak, azaz fixek, így hónapokkal előre tervezhető bármelyik mérkőzés.
(Mint tudjuk több esetben volt olyan, hogy 1-2 héttel a mérkőzés megrendezése előtt változott annak időpontja valamelyik TV társaság kérésére, így aki aznapra szabadságra ment, ehhez igazítva szabadnapra kérte magát, az hoppon maradt.)

A Versenybizottság levelében ott van az is, hogy a következő bajnokság programjának kialakításánál a Szurkolói Irodát is meghívják.
Így ha legközelebb a klub nem is áll ki a szurkolóiért, lesz ott olyan aki ezt megteszi helyettük.
Természetesen a FradiBusz hálózat képviselője is meg lesz hívva.

Íme az MLSZ, Szurkolói Irodának küldött levele:

(legyek)

Utolsó módosítás 2012. január 25. szerda, 15:44

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva