Madocsai Messi, a szélsőbalos román Iniesta

B Zs - 2012. augusztus 31. péntek, 18:27

A Che Guevarás joneszku.
Köszönet ezért a soroksári Zuschlagnak. Emlékeztetőül a Fradimob szavazás végeredménye \ Kell-e román hazafi a Fradiba?

Igen, nem számít honnan jön - 22.8%

Igen, és magyarverő szerb is kell - 10.3%

Nem, magyar hazafi kéne - 66.9%Ennek ellenére egy másik román játékossal "gazdagodott" keretünk. Most már értjük, hogy miért kirekesztő a Nagy-Magyarország motívum a mérkőzéseken. A nemzet csapatát teli kell rakni mindenféle identitás zavaros játékossal, akiket zavarba lehet hozni a meccs előtti himnusszal. 

Ionescu, a legújabb igazolásunk fényképe a világhálón... A pólóján Che Guevara, a komcsi tömeggyilkos, a szélsőbal példaképe! Mit keres egy ilyen alak a nemzet csapata körül, ahol nagyapáink, apáink harcoltak a vörös terror ellen?

Hogy ki is volt Che Guevara?


Az igazi (komcsi tömeggyilkos) Che Guevara: "vérre szomjazom"Négy évtizeddel halála után legendává vált(oztatott) a forradalmár, aki az "ördögi elnyomók" ellen harcolt. Minderre rásegített egy emblematikus fotó, amelyet manapság világszerte pólókra nyomtatnak. Így Che Guevara hülyék milliói számára a szabadság romantikus szimbólumává vált.
Che Guevara halála után négy évtizeddel a CIA korábbi ügynöke, aki levadászta õt a bolíviai dzsungelben, elsõ alkalommal beszélt Che elfogásáról és kivégzésérõl – és ezáltal egy minden eddiginél realisztikusabb portrét rajzolt róla.
- A legtöbb ember nem ismeri az igazi Che Guevarát – mondta a 67 éves veterán kém, Felix Rodriguez. - Azt Guevarát, aki azt írta, hogy "szomjazik a vérre", aki több száz embert öletett meg bírósági tárgyalás nélkül.
A CIA vezetõi egyébként élve akarták elfogni Guevarát, hogy kihallgathassák, de ezt a bolíviai hatóságok elutasították.
Felix Rodrigueznek kellett közölnie a kubai forradalmárral, hogy tárgyalás nélkül fogják kivégezni. Felix Rodriguez így emlékezett: - Che elsápadt, aztán azt mondta: jobb így, bár harcban kellett volna meghalnom.Guevara, aki 1959-ben hatalomra segítette Fidel Castrót Kubában, aztán százak kivégzését nézte végig, akiket az elõzõ rezsim háborús bûnöseinek kiáltottak ki. Ötven harcosával Bolíviában fogták el 1967. október 8-án. Egy gazdálkodó adta fel õket. Amikor a kétszáz fõs amerikaiak vezette csoport körbezárta Gueverát és társait – mesélte Felix Rodriguez – a kubai forradalmár azt kiabálta: "Ne lõjetek! Che Guevara vagyok - többet érek nektek élve, mint holtan".
A korábbi ügynök azt mondta: Guevara aki orvoslást tanult szülõhazájában, Argentínában, egyáltalán nem hasonlított arra az egyenruhás forradalmárra, akiket a világ elõtt a szovjet és kínai vezetõk felmagasztaltak.
A 39 éves Che megsebesült a jobb lábán, és krónikus asztma gyötörte. Rodriguez azt mondta: úgy nézett ki, mint egy koldus. Az egyenruhája cafatokban lógott. Nem volt csizmája, a cipõjére körbe bõrdarabokat tekert. - Emberi lényként nagyon sajnáltam - mondta az egykori ügynök.Che Guevarát egy közeli falu iskolájába zárták, míg Felix Rodriguez egy közeli faluban a bolíviai elnök, Rene Barrientos döntésére várt. Egy egyszerû kódot dolgoztak ki: az 500 Che Guevarát jelentette, a 600 a halált, a 700 pedig az életet. A következõ reggelen megérkezett a parancs a falu egyetlen telefonjára: 500 - 600, vagyis a forradalmárral végezni kell.
Che Guevarát gépfegyver-sorozattal végezték ki, hogy úgy tûnjön, mintha harcban esett volna el. Arra nagyon vigyáztak, hogy egy lövedék se sértse meg az arcát, hogy ne férhessen semmii kétség a személyazonosságához. Fidel Castro nem tagadhatta, nem is tagadta le a történteket, mesélte Rodriguez, ehelyett felépítette a Che Guevara-legendát.
(Daily Mail - Délmagyar)forrás: http://kuruc.info/r/6/23334/#ixzz259m9MqmF
Utolsó módosítás 2012. szeptember 17. hétfő, 20:43

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére