Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Büntetőkkel, kettős emberelőnyben nyertünk a Ligakupában

- 2012. október 10. szerda, 17:48

Eseménydús meccsen, nehezen, de nyertünk a Szolnok ellen.

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk vezetőedzője, Ricardo Moniz ezúttal Marko Ranilovicnak, Menyhárt Attilának és Busai Attilának is a kezdőcsapatban szavaz bizalmat.

I. félidő
A mieink tiszta fehérben, míg a vendégek kék mezben és fekete nadrágban léptek pályára, a találkozót a Szolnok kezdte.

A vendégek először léptek át térfelünkre, de azonnal gólt szereztek: Szepessy 27 méterről lőtte ki a bal felső sarkot, 0-1.

A 15. percben Cukic ugratta ki szépen Jennert. Támadónk a kijövő kapus felett átemelte a labdát, amely azonban a felső léc felett is átszállt.

A 19. percben büntetőhöz jutott csapatunk: Somalia ugrott ki, jól fedezte a labdát, így Rokszin csak felrúgni tudta. A szolnoki játékost ráadásul kiállította a játékvezető. Peric tizenegyesét Tóth ugyan kirúgta, ám a kipattanót támadónk a kapuba lőtte, 1-1.

A 39. minutumban Somalia adott remek ütemű átadást a kilépő Pericnek, aki tolt egyet a labdán, majd gyanús körülmények között elesett, a játékvezető nem fújt a sípjába. A csapatok 1-1-es döntetlennel mentek a szünetre.

A félidőben egyik vezetőedző sem cserélt, így a csapatok a kezdő összeállításban folytatták.

A második játékrész elején előbb Orosz emelt nem sokkal a léc fölé, majd egy gyors támadás végén Jenner ballábas lövését tolta szögletre a szolnoki kapus.

A 63. percben Peric lépett ki, lerázta védőjét, majd 11 méterről lőtt, Tóth azonban ki tudta ütni a középre tartó kísérletet. Nem sokkal később Máté került nagy helyzetbe, át is emelte a kijövő Tóthot, ám az egyik védő a kapu torkából kivágta a labdát.

A 88. percben újabb tizenegyeshez jutottunk. Lövésünket Kiprich kézzel ütötte ki a gólvonalról, amiért a szolnoki játékos piros lapot is kapott. Máté a jobb sarokba lőtte a büntetőt, 2-1.

Ligakupa, 3. forduló
FTC-Szolnok, 2-1 (1-1)
FTC: Ranilovic - Otten, Grúz, Sváb - Menyhárt, Busai (Gyömbér, 60.), Cukic, Orosz - Somalia (Máté, 65.), Peric, Jenner
Szolnok: Tóth Z. - Pintér, Kiprich, Mile (Tamási, 74.), Rokszin - Bohner, Tisza, Lengyel B., Kállai - Kocsis (B. Tóth, 57.), Szepessy (Vári, 86.)
Sárga: Cukic (12.), Jenner (61.), Máté (89.)
Piros: Rokszin (19.), Kiprich (88.)
G.: Peric (21.), Máté (88.) ill. Szepessy (3.)

(fradi.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva