Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Jova végig védte az U21-es mérkőzést

- 2012. október 12. péntek, 06:53

Róth Antal válogatottja Moldovát látványos, de ami fontosabb, eredményes támadójátékkal győzte le.

Róth Antal csapata egy hét alatt két felkészülési mérkőzést játszik, a mai, moldávok elleni összecsapást jövő hétfőn az ausztriai Parndorfban követi egy találkozó a házigazdák ellen. A gyirmóti mérkőzésen a mieink a Jova Levente - Baráth Botond (Nagy János, 88.), Otigba Kenneth, Kelemen Dávid, Farkas Norbert (Deutsch Bence, 46.) - Tölgyesi Viktor (Pekár László, 65.), Szakály Attila - Gyurján Bence (Vernes Richárd, 88.), Adorján Krisztián (Vécsei Bálint, 65.), Ugrai Roland (Zamostny Balázs, 70.) - Bacsa Patrik (Skriba Máté, 46.) összeállításban futballoztak.

Válogatottunk az első perctől kezdve kapuja elé szorította be a rendkívül defenzív stílusban futballozó moldáv csapatot, ám a 26. percben kevés híján mégis a vendégek szereztek vezetést, Farkas Norbert figyelmetlensége után az egyedül kilépő Matei lövését Jova Levente hárította. A hiba jó hatással volt a magyar válogatottra, feljavult a támadójátékunk, és a 32. percben sikerült találni egy rést a moldávok védelmén: Gyurján Bence a jobb oldalról cselezte be magát középre, majd 18 méterről, ballal szépségdíjas gólt lőtt a bal felső sarokba, a kapus csak beleérni tudott a labdába (1-0). A folytatásban főleg beadások utáni fejesekkel veszélyeztettünk, két védőnk, Otigba Kenneth és Kelemen Dávid is közel járt a gólszerzéshez.

A második félidő elejét magabiztosan kezdte a magyar csapat, és az 54. percben a másik szombathelyi szélső, Ugrai Roland elegáns mozdulattal talált a kapuba, kétgólosra növelve az előnyt (2-0). Az 58. percben a moldávok kevés akciójának egyike góllal zárult, Anton lesgyanús helyzetben tört kapura, majd határozottabbnak bizonyult a kapujából kifutó Jova Leventénél, és a hálóba helyezett (2-1).

A szépítés ellenére továbbra is a magyar válogatott uralta a meccset, de helyzeteket nehezen tudott kialakítani. A hajrában aztán bebizonyosodott, hogy a mai találkozó a látványos gólok mérkőzése volt, egy jobb oldali beadás után a csereként beállt siófoki támadó, Zamostny Balázs nagyszerű mozdulattal pörgette éles szögből a kapu jobb oldalába a labdát, amely a kapufát érintve jutott a hálóba (3-1).

A 84. percben a moldávok védője, Svedul piros lapot kapott, mert utolsó emberként szabálytalanul állított meg egy magyar akciót. Az eredmény már nem változott, a magyar válogatott megérdemelt győzelemmel zárta a mérkőzést, amelyet Mészöly Kálmán és Csank János személyében két volt szövetségi kapitány is a helyszínen tekintett meg.

- Mind a helyzetek, mind a mutatott játék alapján megérdemeltük a győzelmet. Labdabirtoklásban jókora fölényt alakítottunk ki, a legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy ellenfelünk szervezetten, sokszor öt védővel játszva őrizte kapuját. Örülök, hogy lendületes akcióink közül több is eredményes befejezéssel párosult - értékelt a lefújás után Róth Antal.

(mlsz.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva