Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Tönkrevertük a Volvográdot

- 2012. október 14. vasárnap, 13:21

Tökéletes első félidő után a gyengébb második félidő is belefért. Tökéletes bemutatkozás a főtáblán!

A zöld-fehérek teljes csapattal utaztak el péntek délelőtt a Volga-parti városba, miután Zácsik Szandrát jelenleg nem hátráltatja krónikus vállsérülése, Vérten Orsolya is kiheverte a Nagymihály elleni selejtezőn összeszedett sérülését, illetve Szamoránsky Piroska és a spanyol Nerea Pena is egyre jobban terhelhető súlyos térdsérülése után.

Nagyon bekezdett a Fradi, Zácsik, Szucsánszki és Szamoránsky góljával három perc alatt 3–0-ra ment a magyar csapat. Abramovics többször is jól állta az orosz lövések útját, gyors indulásból pedig tovább nőtt az előny. (5. perc, 0–5)

Tomori átlövése után kénytelen volt a Volgográd edzője időt kérni. A tanácsok látszólag nem használtak, Tomori bombája, és Vérten balról szerzett gólja után már minden ferencvárosi mezőnyjátékos feliratkozott az eredményjelzőre. 8–0 után született az első orosz találat.

Ezután emberelőnybe került az FTC, amelyet sikerült kihasználni, majd már egyenlő létszámnál kialakult a tízgólos fór (13. perc, 1–11). Az oroszok támadásainál sokszor a kapuig sem jutott el a labda, egyedül Dmitrijeva próbálkozott néha eredményesen, míg a Fradinál Tomori termelte a gólokat

Tavaly a KEK elődöntőjében találkozott a két csapat, akkor Elek Gábor együttese idegenben is sokáig vezetett a sorozatban negyedik orosz bajnoki címét megszerző csapat ellen, és csak a hajrában engedett ki, amikor már eldőlt a párharc, ezúttal reméljük, erre nem fog sor kerülni.

Az elbizonytalanodó orosz lövéseket könnyedén hárította Abramovics, ellenben a túloldalon elvétve tudták csak megakadályozni a népligetieket a gólszerzésben. Az oroszok ráadásul még el is cserélték magukat, a 20. percre már 13-al ment a Fradi (5–18).

A szünethez közeledve valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, de mindez csak ahhoz volt elég, hogy ne nőjön tovább a különbség. A zöld-fehérek emberhátrányban is betaláltak, a félidőben 23–9-re vezettek.

Álomszerű kezdés, hasonló folytatás, a Fradi az első félidőben a játék minden elemében felülmúlta az oroszokat, akik csak szenvedtek, és elvétve tudtak túljárni Abramovics eszén.

A második játékrészben Nerea Pena és Szekerczés Luca is kezdett támadásban, de több pontatlanság csúszott a játékba, így az oroszok sorozatban három gólt szerezve zárkóztak. A spanyol légiós hetesből elért találata törte meg a hazaiak lendületét. 

A kapuban Pastrovics Melinda váltotta Abramovicsot, és a több hiba ellenére a cserékkel is tartotta a különbséget a magyar csapat (41. perc: 15–29) Hmirova megszórta a Fradit, de különben csendesen csordogált a mérkőzés.

A hazai szurkolók némán figyelték, ahogy a Volgográd küszködik, közben Szekerczés is megszerezte hetesből az első BL-gólját, míg a visszaálló Tomori ott folytatta, ahol abbahagyta (51. perc: 19–34). A Fradiban mindenki lehetőséghez jutott, a gólhelyzetig végigjátszott támadásoknak köszönhetően lassan húsz felé kúszott az előny.

Női Bajnokok Ligája, C-csoport, 1. forduló:
DINAMO VOLGOGRÁD-FTC RAIL CARGO HUNGARIA 21-37 (8-23)
Volgográd, vezette: Florescu, Duta (románok).

VOLGOGRÁD: Tyimosenkova, Fomina (kapusok), Avdekova, Csernova, Dansina 2, Divak, Dmitrijeva 3, Goncsarova 3, Grebenkina 4, Jacenko, Khmyrova 4, Makejeva 1, Milova 1, Pidpalova, Sztyepanova, Vedekina 2 (1). Vezetőedző: Viktor Ryabikh.

FTC: Abramovics, Pastrovics (kapusok), Cifra 2, Dajka, Deáki, Kocsis, Kovacsicz 4, Lukács, Pena 6 (3), Such, Szamoránsky P. 3, Szarka 1, Szekerczés 1, Szucsánszki 5, Tomori 8, Vérten 3, Zácsik 1. Edző: Elek Gábor.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill 3/3

(nso.hu)

Utolsó módosítás 2012. október 14. vasárnap, 14:22

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva