Íme az állami támogatás...

Administrator - 2012. november 08. csütörtök, 11:34

Nagy közpénz, kis foci: az állam 5 milliárdért vásárolta vissza az FTC stadionját, ennek a duplájából akar új arénát építeni, de addig is további közpénzeket csepegtet a csapatnak.A magyar állam tulajdonában álló Szerencsejáték Zrt. 250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak (FTC), melynek stadionját nem rég szintén az állam vásárolta vissza 5 milliárd forintért. A tervek szerint pedig hamarosan megkezdődhet az új aréna építése az Üllői úton, ennek tervezett büdzséje 10 milliárd forint.

A Szerencsejáték Zrt. a 2009. évi CXXII. "a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről" szóló törvény értelmében a honlapján a közérdekű adatok között közzé teszi a törvényben meghatározott szerződések listáját, itt bukkant a negyedmilliárdos tételre az atlatszo.hu

2012-ben "közérdekű célok megvalósításához" jogcímen az év első kilenc hónapjában összesen 844 millió forintot adományozott a Szerencsejáték, a legnagyobb támogatásban a Ferencváros részesült. De azért kaptak 8,5 milliót a koraszülöttek is - írja a portál. 

A Kubatov Gábor elnökölte labdarúgó klub támogatói között ugyanakkor nem találni a Szerencsejáték Zrt.-t, mint ahogy az is érdekes, hogy az állami cég tavaly összesen költött 338 millió sportszponzorációra. Ezzel szemben az idei első 9 hónapban máris 250 milliót szórt ki a cég egyetlen csapathoz, ahol még a logója sem jelenik meg (igaz ebben az esetben adományról van szó, amiről egy adománylevél is tanúskodik - itt meg is nézheti -, nem pedig szponzorációról). A portál megemlékszik róla, hogy 2011-ben is jutott a Szerencsejáték Zrt.-től 100 millió a zöld-fehérekhez, azt sem verték nagy dobra, az ügyre a Facebook-on derült fény, ahol a Fidesz pártigazgatója, aki akkor már a Fradi elnöke volt, egyszerűen elszólta magát, mikor egy szurkoló kommentjére válaszolt. Kubatov Gábor korábban többször is hangsúlyozta, hogy a korábban súlyosan eladósodott klubot piaci alapon, többek közt szponzorpénzekből kívánja finanszírozni, nem pedig "állami pénzekkel kitömni, mert korábban is ez volt a csapat veszte".


http://privatbankar.hu/kkv/negyedmilliardos-adomany-egy-allami-cegtol-a-fradinak-252266

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva