Böde a legnagyobb kincs...

ggolyo - 2012. december 04. kedd, 07:53

…Mindig és soha. Küzdeni mindig, feladni soha!


Igaz, ezzel a kedvenc focicsapatomat szoktam bíztatni, de nagyon fontos, hogy a való életben is alaptézissé váljon eme pár szó. Tegnap este újra szemtanúja lehettem a szív diadalának, ez a cikk mégsem a Fradiról szól. Sokkal inkább az akarat erejéről.


 

 

Merthogy semmi sem lehetetlen ezen a világon, minden csak a lelki erőnkön múlik. Meg kell nevezni egy célt és nem szabad azt szem elől veszíteni, egészen addig, amíg már bandzsítanunk nem kell a közelségtől. Van egy szép mondás, miszerint lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Nos ennek sokkal nagyobb a valóságtartalma, mint akármilyen degenerált közmédiás showműsornak.

 

Nem győzöm elégszer hangoztatni, hogy a siker csak kőkemény munkával kerülhet látóhatárunkon belülre és bizony azt sosem adják ingyen. Nem feltétlen kell viszont anyagi elésmerésre gondolni. Sok ember nem is tudja még magáról sem, hogy igazából csak egy kis szeretetre, megértésre és megbecsülésre vágyik. Ehhez meg nem feltétlen szükségesek a lóvéval kifejezhető javak. Ahogy hallhattuk, a pénz nem (mindig) boldogít.

 

Ami viszont tutira felszabadít pár millió endorfint, az nem más mint a siker és az elismertség. Nem szabad viszont azt gondolni, hogy ez csak másoktól jön jól. Elég ha saját magunkkal ki vagyunk békülve, mert hosszútávon abszolute nem számít, hogy más (senkiházi) emberek hogyan viszonyulnak hozzánk.

 

Jó példa erre Böde Dániel, a Ferencvárosi TC (szerintem) jelenlegi legnagyobb kincse. Amikor bekerült a Fradi családba, valahogy nem találta önmagát, sőt, már páran a szájukra is vették. Aztán szépen lassan beindult ez a kompromisszumokat nem tűrő harcos gyerek, és nekiállt gólokat lövöldözni. Az alábbi videó végén érdemes megnézni, ahogy ketten sem tudják őt lerántani a kapu torkában. Úgy fejelte be a hosszabbításban a győztes gólt, hogy közben az ellenfél szó szerint rajta csüngött. Ő viszont nem esett el, nem próbált 11-esre játszani, hanem bebólintotta a mindent eldöntő találatot, a legnagyobb örömünkre.

 

 

Soha nem szabad feladni és megelégedni azzal, amink van. Nem szabad beletörődni a minket körülvevő igazságtalanságok armadájába sem. Nem szabad bezárkóznunk és elmenekülnünk a világ elől, mert a szutykos víz mindig utat talál a réseken át. Ez egyszerű fizika. Jobb ha ebbe mindannyian beletörődünk.

 

Tenni vagy szenvedni, ez itt a kérdés? Legyen produktív és boldog hetetek, barátaim!


Forrás: Napigerzson

Utolsó módosítás 2012. december 04. kedd, 08:53

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva