Magyar-román fociliga a csőd ellen

Administrator - 2013. január 08. kedd, 11:35

A román ligaelnök szervezkedik, Steaua–Fradi, Videoton–Dinamo-rangadókat rendezhetnének.

Közös bajnokságban szerepelnének a nagyobb magyar és a román klubok a román ligaelnök, Dumirtu Dragomir tervei szerint - írja a manna.ro.

Romániából a Steaua, a Dinamo, a Rapid, a Kolozsvári CFR, az FC Vaslui, az Astra Giurgiu, a Petrolul Ploiesti, a Pandurii Tg. Jiu és a Galaci Oţelul érkezne, míg Magyarországot a a Ferencváros, az Újpest, a Győr, az MTK, a Debrecen, a Budapest Honvéd, a Videoton, a Paksi SE és a Kecskeméti TE képviselné. A mezőnyben több olyan klub is lenne, amely az elmúlt években Bajnokok Ligájában vagy Európa Ligában szerepelt.

A román bajnokságban egyre több klub jelent csődöt, vagy küszködik súlyos anyag problémákkal. A liga közvetítési jogait kilencvenmillió euróért megvásárló RDS-RCS azt szeretné, hogy a jelenlegi 18 helyett tizennégy csapat szerepeljen az első osztályban, de ebbe nem egyeztek bele a klubok.

A jégkorong Mol Ligában már évek óta egy bajnokságban szerepelnek magyar és román csapatok, de futballban is merült már fel hasonló ötlet a közelmúltban, októberben állítólag a horvátok és a bosnyákok kezdeményeztek egy közös kelet-európai ligát.

Oroszországban a Gazpromnak vannak hasonló törekvései, ők az ukrán csapatokkal szerepeltetnék egy ligában a nagyobb orosz klubokat, így a meccsek iránt is nagyobb lenne az érdeklődés. Egy másik kezdeményezés a régi szovjet bajnokságot élesztené újra.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva