Hiba

FTC-Vác 3-0

- 2013. január 28. hétfő, 14:43

Csapatunk Böde, Holman és Batik góljaival verte meg másodosztályú ellenfelét.

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk számára lezárult a spanyolországi edzőtábor, de a hétvégén két edzéssel folytatódott a szakmai munka. A hazatérést követő első edzőmérkőzést a Vác ellen vívják meg mieink, Ricardo Moniz csapata a Goldball pályán küzd meg az NB II-es csapattal.

A mérkőzésre 200-250 néző látogatott ki.

I. félidő

A találkozó hóesésben, de gondosan letakarított pályán kezdődik majd meg. A mieink a fehér hazai mezben, míg a vendégek piros-feketének lépnek pályára. A találkozót a Fradi kezdte.

Az első percekben csapatunk dominált, a váciak egy megpattanó lövésből tudtak veszélyeztetni.

A 10. percben Somalia lépett ki a védői közül a jobb oldalon, Bödével kényszerítőzött, de lövésébe kissé beleléptek, így a bal alsó felé tartó labdát a kapus hárítani tudta. Nem sokkal később Cukic beadását Böde fejelte a hálóőr kezébe.

Az ellentámadásból a Vác lódult meg, Ranilovicnak bravúrral kellett hárítani, de a 15 percben már ismét mi veszélyeztettünk: Peric közeli lövése kipattant a kapusról, Otten lövését Böde levette, majd tüzelt, de ezúttal a bal felső mellé célzott.

A 18. minutumban Peric belsőzött közelről kapufára, a kipattanót Somalia akarta rálőni, de védője nyújtott lábbal rácsúszott... A labda a hátvédet érintve hagyta el a játékteret, a szögletet követően Gyömbér tüzelt a jobb alsó mellé.

A folytatásban Peric lőtt a kapu mellé, majd Cukic lövését blokkolták.

A 25. percben megtört a jég: Sváb bal oldali beadását Böde juttatta a kapuba, amivel csapatunk megszerezte a vezetést (1-0).


A gólt követően a Vác térfelén játszottunk - helyzet nélkül. A 37. percben aztán Böde kerülte meg a védőjét, majd remekül tálalt a jobb oldalon felfutó Somaliához, akinek passzát Cukic a bal kapufa mellé lőtte.

A félidő hajrájában Böde fejelt közelről egy élesen belőtt labdát a kapu fölé.

A félidőre 1-0-s előnnyel vonulhatott a csapatunk.

II. félidő

A folytatásban több helyen is cserélt Ricardo Moniz, így pályára lépett három próbajátékos: Zeravica, Lelo és Aborah.

A félidő első helyzeténél Batik blokkolt az utolsó pillanatban egy váci elől, aki egyébként tisztán lőhetett volna a tizenhatoson belülről kapunkra.

Az 53. percben Simita indította kiválóan Hakolát a jobb oldalon, aki tanárian adott középre, így Holman a kapuba tudott fejelni (2-0).

Nem sokkal később Orosz beadását Holman lőtte a tizenhatoson belülről estében a kapu fölé.

A 65. percben Hakola ment el a jobb oldalon, Zeravica elé tálalt, aki egy cselt követően a jobb alsó sarkot vette célba, de a kapus hárítani tudott. Öt perccel később Busai beadását Hakola fejelte kapura, de a váciak hálóőre a helyén volt.

Egy ügyes, sokpasszos támadás végén Hakola remek beadását Batik kapásból a kapu bal oldalába lőtte (3-0).

A mérkőzés hajrájában Hakola beadását Holman fejelte kapura, de egy védőről szögletre pattant a labda, majd a következő támadásból Hakola lőtt a jobb felső mellé.

Csapatunk 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.


Felkészülési mérkőzés
FTC-Vác 3-0 (1-0)
FTC, I. félidő: Ranilovic – Jovanovic, Batik, Fell, Sváb – Otten, Gyömbér – Somalia, Cukic, Peric - Böde
FTC, II. félidő: Ranilovic - Simita, Lelo, Batik, Sváb - Busai, Aborah - Hakola, Zeravica, Orosz - Holman
Vác: Palásthy D. – Farkas P., Pál S., Szatmári, Gulyás M. – Rása, Tóth G., Gulyás G., Király P. – Sorecz, Palásthy N.
G.: Böde (25.), Holman (53.), Batik (80.)

(fradi.hu)

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére