Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Elképesztő győzelem Valcea otthonában

- 2013. február 03. vasárnap, 18:32

Fantasztikus győzelem Romániában.

NŐI KÉZILABDA BL
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ, 2. CSOPORT
Oltchim Valcea (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria 22–23 – vége (9–10)
A csoport másik mérkőzésén:
Zvezda Zvenyigorod (orosz)–RK Krim Ljubljana (szlovén) 24–29

A csoportküzdelmek során a Valcea százszázalékos teljesítménnyel – és nem mellékesen +41-es gólkülönbséggel – végzett az A-kvartett első helyen, a ferencvárosiak a C-ben öt meccsüket megnyerve, egyet elveszítve lettek a másodikok.

Az FTC szombaton kora reggel útra kelt Ramnicu Valceába, ahová rendben meg is érkezett (pedig Bukarestből kellett visszabuszoznia az Olt völgyébe, ami önmagában szép kalandtúra), és este már edzett is az üres Traian-csarnokban. Vasárnapra egy kicsit más hangulatot ígérnek a helyiek, akik 300 dudával és 2500 román zászlóval várják a ferencvárosiakat.

1. félidő

1–5. perc: A házigazdák támadhattak először, de támadásuk éppen úgy kimaradt, mint a vendégeké. Nem úgy a második: Katarina Bulatovic büntetőjébe beleért ugyan Alena Abramovics, de hárítani nem tudott. Hetesből egyenlítettek a vendégek: Nerea Pena csípőből tüzelt, Paula Ungureanu nem tudott mozdulni sem. Az addig támadásban picit visszafogott FTC-nek jól jött az első gól, mert utána rögtön meglőtte a másodikat (1–2).

6–10. perc: Hazai egalizálás után a második büntetőjét is belül védekezés miatt lőhette Pena, de ekkor a kapufára vágta a labdát. Bulatovic hetesből ejtette át Abramovicsot, a játék mindkét oldalon kapkodó, ideges volt, nem igazán lehetett látni a támadásokban a tervszerűséget. Szamoránsky Piroska óriási ziccert hibázott, de Tomori Zsuzsanna meg labdát szerzett. Igaz, sokra nem ment vele a fehér szerelésben játszó vendégcsapat. Abramovics jól védett, de Ungureanu is, a hazai falból a lövőkre bátran kilépő védők rendre elbizonytalanították, megzavarták a népligetieket (4–3).

11–15. perc: Tomori egyenlítése után Szucsánszki Zita kapta a mérkőzés első kiállítását. Kimondottan jól érezték magukat az éneklő, táncoló, szektornyi zászlót lengető hazai drukkerek, pedig Pena a ferencvárosiaknak szerzett gólt hetesből, akik ezzel 1–0-ra megnyerték az öt a hat elleni két percet. Egy bánatuk lehetett: Szekerczés Luca egy ütközés után bicegve hagyta el a pályát. Időt is kértek a házigazdák (4–5).

16–20. perc: A hazai beállót eltüntette a ferencvárosi fal, amely az átlövőknek sem hagyott teret. A Valcea így jobbára a szélekről és betörésekkel próbálkozott, kevés sikerrel. Picit pontosabb, bátrabb, határozottabb befejezésekkel el is húzhatott volna az FTC, bár Ungureanu is átlag feletti mutatóval védett. Pena büntetőjével aztán már kettő is lett közte. A sok technikai hiba miatt szaggatott volt a játék (5–7).

21–25. perc: Tomorira és Szucsánszkira nagyon figyeltek a hazaiak, nem is ment nekik a gólgyártás, de a játék sem. Cifra Anita kiállítása során újfent csak Pena lőtt gólt, így el lehetett viselni a második emberhátrányt is... Eladott labdák, kihagyott ziccer hozta fel a Valceát, amelynek viszont így sem nagyon ment: Allison Pineau hetesből csúnyán a kapu mellé pattintott egy labdát. Pedig ő sem ma kezdte... (6–8)

26–30. perc: A románok sorozatos cserékkel próbálták meg felrázni magukat, Elek Gábor pedig időkéréssel a vendégeket: mindenek előtt gyorsabb labdajáratást kért a játékosaitól. És nagyobb pontosság sem ártott volna... Abramovics sokadik bravúrját követően Szucsánszki a 27. percben szerezte meg az első gólját – bátran ment fel átlőni –, azzal lett közte három. Tomori viszont továbbra is látványosan szenvedett támadásban: sokadszor blokkolták le, de Ungureanu is olvasta a nem túl meggyőző lövéseit. Hetesből végül csak feljöttek minimális különbségre a házigazdák, majd az első adandó alkalommal egyenlítettek, de vezetés így is a vendégeknél maradt a szünetre (9–10).

2. félidő

31–35. perc: A védekezések mit sem puhultak a folytatásra,de a támadásokban sem lett több a tűz, az elképzelés – szélek mintha nem is lettek volna –, az átütőerő, így az első perceket látva nem várhattuk, hogy megnyitják a felek a gólzsákot. A játékrész első találata a vendégeké volt, két és fél percet vártuk rá. A Valcea góljára pedig még többet: Bulatovic hetesből ejtett, az előre merészkedő Abramovics pedig lépett egy hátra, és felugrás nélkül lazán lekapta a labdát (9–11).

36–40. perc: Pena szórta meg igazán magát – a népligetiek 12-nél, ő már hétnél járt –, miközben újabb fórjukból már eredményesek voltak a házigazdák. Pena azonban megtartotta szokását – gól hátrányból –, így 1–1-gyel zárult a két perc. Remek egy érintő után Tomori törhetett be középen, abszolút ziccerben, nem is hibázott. Jöhetett a négygólos hátrányba kerülő házigazdák újabb időkérése (10–14).

41–45. perc: Sok volt az ütközés, a birkózás a falakban, illetve közvetlen előtte. A Tomoriról befújt büntetőt Pena vágta be kegyetlenül, tartotta a pörgősebbé, pattogósabbá váló, igaz továbbra is óriási hibaszázalékkal játszó Valceát az FTC (12–16).

46–50. perc: Vérten szedett össze egy lecsorgót, majd lőtt gólt, hogy emberelőnybe kerülve egy kontrát is kihasznált. Cifra Anita góljával már héttel húzott el az FTC a hajrá előtt, elérhető közelségbe hozva magának a győzelmet. Főként Bulatovic újabb kihagyott büntetője adhatott önbizalmat a vendégeknek (14–19).

51–55. perc: A megnyugtató előny tényleg megnyugtatta a vendégeket, talán túlságosan is. Elek Gábor közte négynél, miután támadásaikból elfogyott a gól, gyorsan kikérte az idejét, mielőtt nagyobb ok lett volna az izgalomra. Falból kilépő védővel próbálkozott a Valcea, Tomori több technikai hiba után azonban gólt érően tört be (17–21).

56–60. perc: Négygólos előnnyel kezdhette meg az utolsó öt percet az FTC. Az utolsó két percre azonban kettőre olvadt az FTC előnye, a házigazdák az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak, a vendégek leblokkoltak. Technikai hibájuk, eladott labdát, hazai ziccert és Valcea-gólt eredményezett. Másfél perccel a vége előtt egygólos előny birtokában tartotta meg időkérését Elek Gábor. Egy gól mindenképpen kell, szólt az első edzői ukáz. A románok emberhátrányba kerültek, Pena értékesítette a hetest, ismét meglett a közte kettő, most a Valceán volt az időkérés sora. Egy perc maradt a találkozóból. Büntetőből szépítettek a házigazdák, de a hátralévő 10 mp-ben a vendégek már eldugták a labdát (22–23).

(nso.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva