Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Détári Lajos és Lipcsei Betta: Fogadási csalás?

Administrator - 2013. február 18. hétfő, 10:05

Az edzőre és a sportriporterre is vallott Horváth Gábor.

Rangadó.hu értesülései szerint, amelyeket hivatalos okiratokból szerzett, Horváth Gábor, a Siófok, a REAC és a DVTK korábbi labdarúgója, a Központi Nyomozó Főügyészség koronatanúja több olyan emberre is terhelő vallomást tett, akinek neve eddig nem bukkant fel a hazai bundaügy kapcsán.

 det._betta-437x192

Úgy tudjuk, Horváth Gábor a 2011. november 23-án tett meghallgatásán azt állította, hogy akkori barátnője, a Sport TV csinos műsorvezetője, Lipcsei Betta tudott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1-4) meccs manipulálásról. Horváth – akinek vallomása alapján több embert is meggyanúsítottak – azt állította, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal, társaival már arról egyeztettek, hogy korábbi elhatározásukkal ellentétben mégsem manipulálják a találkozót, de Lipcsei Betta arra már megfogadta a „sokgólos” meccset az egyik internetes irodánál, ezért végül létrejött a bunda. Horváth azt állította, hogy Lipcsei Betta kérlelte őket, hogy manipulálják a meccset.

Horváth Gábor az akkori kedvesére tett terhelő vallomását két esetben fenntartotta, de harmadik alkalommal visszavonta. Az általunk megkérdezett jogi szakértő szerint az ügyészségnek ennek ellenére nem szabadott volna figyelmen kívül hagyni ezt a vallomást.

Détári Lajos is fogadott?

Horváth Gábor vallomásában azt állítja, Détári Lajos, a korábbi világválogatott labdarúgó, a Siófok akkori edzője is hasznot húzott az ominózus meccsből. Állítása szerint Kenesei Zoltán megtudta, hogy valakik manipulálni akarják a meccset és felhívta Détári Lajost, hogy figyelmeztesse, megítélése szerint kik lehetnek benne a mérkőzés manipulálásában, kiket hagyjon ki, hogyha nem akar veszíteni. Horváth azt mondta, az edző ezek után megfogadta a meccset, a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban.

Az ügyészség ezen a szálon nem indult el, Détári neve a bundaügyben nem merült fel. Úgy tudjuk, abban, hogy az ügyészség nem kommunikálta ezt az esetet, jelentős szerepet játszott az is, hogy koncepciójába nehezen fért volna bele a meccs manipulálását éppen megakadályozni akaró Kenesei Zoltán képe.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva