Támadás a Hős utcánál

Administrator - 2013. február 21. csütörtök, 18:45

Veszélyes az út hazafelé... A dózsásoknak!(1.rész)


(Részlet a Huligán Naplóból)

MTI hír: 1995. október 25. Hungária körút, MTK-Újpest 1-2

A találkozó után a lila-fehér szurkolókkal zsúfolt 1-es villamost brutális támadás érte. Egy 16 éves drukker nyílt homloksérülést szenvedett, egy másik szurkolónak az orra törött el. Az első média információk szerint az MTK szurkolói (!) támadtak, majd módosították az agyrémet, a gyanú a ferencvárosi huligánokra terelődött.

1995. október 26.

Kapom a hírt, hogy három rendőrautó bekerítette az utcát Esztergomban, ahol élek, egyenruhások keresnek. Közeli családi vállalkozásunkba, a zöldségesbe szállítottam árut, reggel 5-kor már nem voltam otthon. Tanúm is van, hiszen barátnő ül mellettem, érthetetlen a történet, vagyis nem annyira. Az ember ilyenkor mindenre gondol, de tudtommal semmi komoly dolog nincs körülöttem, amit idézéssel nem lehetne elintézni. Amikor viszont házhoz jön a karhatalom és nagy erővel, akkor tudni kell, hogy valami komoly dolog történhetett. A faszszopó rendőrök sokszor nyúlnak mellé, de azzal tisztában kell lenni egy magunkfajtának, ha ártatlan vagy, akkor is megtalálják a módját a mundér védelmében, hogy bűnösnek találjanak. Nagyon komoly ügyvédi segítség is kevés, mert nekünk nincsenek kiépített, korrekt médiakapcsolataink, hiszen az a trendi: nekünk nem lehet igazunk, és nincs semmi jogunk!

Leszarják Magyarországon, hogy tanulsz, dolgozol, adózol, ha be vagy skatulyázva, bűnözőként tekintenek rád, Magyarország legüldözöttebbje vagy.

Fogom magamat és bemegyek a rendőrségre, az ügyeletesnek szólok, bejöttem, mert kerestek. Jön az ügyeletes százados, elkéri irataimat, aztán mondja, üljek le a padra. Személyimet elvitte, nem mond semmit, rosszat sejtek, jó, hogy nem egyedül jöttem.

Lassan telnek a percek, a várakozás a legrosszabb. Körülbelül egy óra telik el, mikor civil Volkswagen fékez a vidéki rendőrség előtt, három nyomozó rohan fel, rákérdeznek a nevemre és hátrafeszítik a kezem, megbilincselnek. Lábam szétrúgják, falhoz nyomnak, megmotoznak. A síró kedvesnek annyit tudok mondani, hozzál ügyvédet, tudd meg hová visznek. Persze a tuskók nem mondanak semmit.

Bevágnak a kocsiba hátrabilincselve, ketten ülnek mellettem, majd a bajszos negyven év körüli nyomozó miközben sofőr fakabát veszettül a gázt nyomja, pisztolyt nyom a fejemhez és az arcomba sziszegi:

- Tőlem még nem szökött meg senki...

- Hogy szöknék meg és miért? Hová visznek?

- Ne csinálja, hogy nem tudja, szól a sokat sejtető, fenyegető válasz…


Bosszú Madridért

Z. örült, hogy befogadták, egyre többször bizonyította rátermettségét a csetepatékban bátorságával. Próbált a nagyok körül helyezkedni és imádta a Ferencvárost. A „Simonba” járt le, a 2-es szektorhoz tartozott. Hypós Ferire Istenként tekintett, hiszen olyan fellépése volt, amilyet sehol nem lehetett látni. A verekedésekben mindig elöl járt, példát mutatott, vagy csatlakozott a Ferencváros védelemében. Z. 1995-ben a 18. éve fele közeledett, egyre többet törődött élete értelmével, a Fradival.

Az egészséges fanatizmusa az egekig ért, bármikor hajlandó volt már harcba szállni csapatáért. Október 24-én este a Hegedűs Gyula utcában szóltak a többiek, készüljön, holnap móka lesz a Hungária körúton. Komoly megbeszélés folyt. Az ősi ellenségnek, a liláknak megint közel kellett jönni a területünkhöz és végzetes, történelmi hibát követtek el pár napja Madridban. Feledve magyarságukat, 1995. október 18-án tetves, hazaáruló módon azért mentek a Bajnokok Ligája mérkőzésre Bernabéuba, hogy a magyar bajnok, a Fradi ellen szurkoljanak. Ezt hanggal és újpest drapikkal is jelezték. Ráadásul még nekik állt feljebb, üzengettek, megint nagy volt a pofájuk. A kisstadioni és a gyakori attakok úgy látszik kevés volt nekik, nem tudják megemészteni a sűrű utcai vereségeket és azt, hogy a Fradit nem lehet az újpesthez hasonlítani. Semmiben. Erőteljesen frusztrálja ez a dózsásokat, meg a vörös csillagos múltjuk.

Z. a VIII. kerületben nőtt fel, így a helyi vagányokat ismerte. Sokszor járt ki galerijával az MTK meccseire, 7-8-an sokszor levadászták vasárnaponként a kisebb szurkolótáborok nagypofájúit. Szerda este körülbelül 250 harcos készülődött a Simonba, bosszúvágy hajtott mindenkit. Messzire mentek a lilák, de mindenki tudta, ma közel lesznek. Összeállás és lopódzás. Hiába a sok rendőr a sötétedés ismét a vadászokat segítette, telefonváltás is volt, be lett jelentve egyszerűen, hogy ma meghalnak, ha gondolják, álljanak fel, jöjjenek, próbálják az életüket szemtől-szembe védeni. Mivel nem jött válasz, a menet elindult. Útközben borult több helyen a selejt, Budapest utcáit ellepő szemétnépség menekülni kényszerült. Aztán a Népstadiontól gyalog az MTK pálya fele őrült várakozás vette kezdetét. Mobilokon kapcsolattartás a mieinkkel, felderítők és autókkal többen az újpest táboron. A bekerítés megtörtént, hiába vannak több mint 1000-en és még tudnak is róla, hogy támadunk, a fejüket a hurokba tették. A lilák ütik a villamost, nyertek, ünnepelve énekelnek, mikor a Hős utcai villamosmegállóban autó áll a sínre a szerelvény elé. A sötétből Fradista harcosok tűnnek fel minden irányból és a tömött, zsúfolt villamosra huhogva zúdulnak. A helyzetet a járművezető menteni próbálja ajtó becsukással, de azt Z.-ék egyszerűen feltépik, kifeszítik. Boksz minden ajtónál, számolatlanul kapják a lilák az öklösöket. Mészárlás zajlik. Az ajtók betörve a keménykedő villamosvezető is C-ék által befenyítve, mikrofont elveszik tőle és bemondásra kerül, a 2-es szektorból megérkeztek a Ferencvárosiak. Sikoly, kétségbeesés, halálfélelem az ellenség arcán a villamoson. Áll a bál…

Támad a Ferencváros!


(folyt. köv.)

(kg)

Kovács Géza
Huligán Napló

Ára: 2000 Ft+300 Ft postaköltség.

OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna)

Ára: 2000 Ft+300 Ft postaköltség.

Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A 100 Zöld-Fehér történet még rendelhető:

A nem budapestiek a könyvet rendelni átutalással tudják:

OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna)

Ára: 1500 Ft+300 Ft postaköltség.

Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Azonnal postázzuk, folyamatosan tudjuk az igényeket kielégíteni!

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva