Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Két klubot lerabolt, MSZP-s politikusnak állna

- 2013. február 26. kedd, 11:17

A Fradi lenyúlása után a váci focit is tönkretette Berki Krisztián. A bulvársajtóban továbbra is szívesen pózol, az MSZP-be készül politikusnak, akik tárt karokkal várnák. – az alfahir.hu cikke.
Berki Krisztián mindössze 32 esztendős, ám karrierje szépen ível felfelé, ezért érdemes áttekinteni, hogy vált az érettségivel rendelkező cserekapusból milliomos celeb, aki lassan politikai pályára is léphet. A tatabányai születésű Berki 2004 és 2006 között a Fradi szerződtetett játékosa volt, ám harmadik számú kapusként esélye sem volt a csapatban tétmérkőzésen pályára lépni. A Balaton FC és a Diósgyőr csapatában azért jutott neki 4 meccs, de 25 évesen abbahagyta a futballt és máshol kezdte építgetni karrierjét.

A Fradihoz sokak megdöbbenésére hamar visszatért. 2007-ben, mikor a brit befektető Kevin McCabe tulajdonában állt a zöld-fehérek futballcsapata, a klub elnöke, a szocialista kötődésű Rieb György Rieb javaslatára Berki Krisztiánt nevezték ki vezérigazgatónak. Berkit intézkedései és arrogáns stílusa miatt hamar meggyűlölték, s több ízben is távozásra szólítottak fel a szurkolók.


A Barikád hetilaphoz eljutott korábbi információk szerint, melyek egy Ferencvárosnál dolgozó korábbi kedvenctől származtak, Berki néhány kollégájával együtt alaposan megtömte a zsebét Üllői úti munkálkodása során. Ahogy arról a hetilap korábban beszámolt, Berki több játékossal fiktív szerződést kötött, melyekre utólag kerültek rá összegek. A játékosoknak két szerződése volt, az egyik 2-300 ezer forinttal kisebb összeget tartalmazott, ehhez hozzá is jutottak a labdarúgók, az angol befektető azonban a nagyobb összegről szóló papírokat kapta meg, s ezek után fizetett.

A két szerződésben található összegek közti különbség állítólag Berki Krisztiánhoz vándorolt. A klub alkalmazottai munkálkodása során meg is jegyezték, hogy míg néhány évvel korábban Diósgyőrben még játékosoktól kért kölcsön a futball-vezér, most pedig 100 milliók vannak a számláján.

images

Egyes körökben sokáig lehetett hallani a pletykát, miszerint az egyes eladott játékosok után járó pénzekért Berki maga ment le a vidéki városokba, ám nem tért vele vissza az Üllői útra. A Barikád hetilap korábbi cikke megemlíti: Berkinek segítségére volt a Sportandmedia Kft is, mely a Fradi mellett a DVSC, a Fehérvár és a Haladás futballcsapatainak marketingpartnere volt. Üllői úti ténykedésük nyomán az APEH 100 millió forintos tételt követel az FTC Zrt-től.

Berki 2010 júniusában váratlanul lemondott a vezérigazgatói posztról, hogy aztán "gyúrásával" és celeb hölgyek szívének meghódításával kerüljön szinte hetente a bulvárlapok címoldalaira.

Váci foci: itt a vége?

Berki Krisztián 2012 nyarán tért vissza a hazai foci vérkeringésébe. A korábban bajnoki címet is nyerő, 1899-ben alapított váci labdarúgócsapatnál tűnt fel, mely a másodosztály keleti csoportjában kezdte meg szereplését. Berki Krisztián pénzes angol befektetőt és profizmust ígért, hamar meg is egyezett Héger Józseffel, a csapat akkori (és jelenlegi?) tulajdonosával. A Berki által hozott John Marshall 100 milliót utalt át Hégernek, ám kiderült: a pénzért nem tulajdonjogot kapott, mindössze "befektető" lett. A pénzt ráadásul nem a csapatra fordították: az általában jól értesült mifocink.blog.hu információi szerint az összeg nagy részét Berki és Héger tette zsebre. Utóbbi ráadásul úgy maradt a klub tulajdonosa, hogy egy forintot sem áldozott a csapatra, a játékosoknak nem adott fizetést, viszont fenyegette őket. A botrány hétvégén robbant ki, a váci labdarúgóknak ugyanis elegük lett a sorozatos hitegetésből és a lenyúlásokból, ezért úgy döntöttek, nem lépnek pályára a Videoton elleni mérkőzésen. Jelen állás szerint úgy tűnik, a klub meg is szűnik, tavasszal már egy mérkőzésen sem lépnek pályára a szezonban.

A lehetetlen helyeztről a klub egyik neve ellhallgatását kérő játékosa nyilatkozott a mifocink blognak. "Héger József senkivel nem kötött profi szerződést. Itt mindenkinek amatőr szerződése van, így az NBII-ben nem fizetésért, hanem költségtérítésért játszunk. Emlékszem, amikor idejöttem Berki Krisztián a csillagokat is oda ígérte. Mondta, csak az MLSZ kijátszása miatt kell amatőr szerződés, de lesz pénz. Héger József viszont tavaly áprilisban kijelentette, egyetlen fillért sem tesz a váci fociba. Legalább ezt be is tartja. Az angol pénzét eltette, mi tőle nyolc hónapja egyetlen fillért sem kaptunk. Úgy, hogy az angol majd 100 milliót utalt eddig. Hatalmas lenyúlás folyik Vácon. Volt olyan edző, akinek két szerződése volt, az egyikben 150 ezer, a másikban 700 ezer forint szerepelt. Ezt juttatták el az angolnak, aki utalta minden hónapban a 700 ezret, de az edző csak 150 ezret kapott – ha megkapta. A többit Berki és Héger tette el" - mesélte a labdarúgó, aki azt is elmondta, volt olyan buszsofőr, akit Berki megfenyegetett: csak akkor szállíthatja tovább a csapatot, ha 500 ezer helyett másfél milliót számláz ki. Ezt az angol befektető jóhiszeműen kifizette, a különbséget pedig Berki és Héger tette zsebre.

Zsák a foltját: MSZP-s politikus lesz Berki?

Néhány hete Berki kijelentette: szeretne politikai pályára lépni, mert alkalmasnak találja magát egy ilyen jellegű pozíció betöltésére. ""Amíg sportoltam, burokban éltem, nem érdekelt a ­politika, civilként viszont nyitottá váltam a közügyekre. Hiszem, hogy a tapasztalatommal, a kapcsolati tőkémmel segíteni tudnék az embereknek. A meglévő csatornáimon keresztül, a saját nyelvezetemmel, meggyőződésem szerint szívesen tájékoztatnám politikai ügyekben a ­kor­osz­tá­lyo­mat, illetve az Y-generációt" - nyilatkozta a Borsnak. Berki szíve vélhetően a szocialisták felé húz, hiszen Facebook-falára általában a kormányt balról kritizáló cikkeket posztol ki, ráadásul a Fradiban végzett tevékenysége során is MSZP-közeli üzletemberekkel állt kapcsolatban.

A Bors ezért megkereste Török Zsoltot, az MSZP szóvivőjét, aki elmondta: tárt karokkal várnák Berkit a pártba. Török elmondta: semmi kifogásuk nincs a korábbi sportvezető ellen. "Minden jelentkezőt üdvözlünk, aki munkájával, szakértelmével segíteni akarja az MSZP-t, így Berki urat is szívesen látjuk" – nyilatkozta Török, aki úgy véli, Berki a kommunikáció és a sport területén is a segítségükre lehet.

alfahir.hu

 


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva