A Fradi még az Eger ellen is az Üllői úton játszhat

ggolyo - 2013. március 07. csütörtök, 18:03

Az már biztosra vehető, hogy a vasárnapi lesz az utolsó derbi az Albert-stadionban, de egyszer sem biztos, hogy az utolsó bajnoki is.


Orosz Pál vezérigazgató a Digi Sport stúdiójában azt mondta, egyelőre még nem tudni, mikor kell elhagyniuk otthonukat azt építkezés miatt, ő szíve szerint még az Eger ellen is maradna a megszokott helyen. A holland válogatott védő, David Mendes da Silva nem lesz a zöld-fehérek játékosa.

A Ferencváros rendkívül magabiztos játékkal, könnyed 3-0-s győzelemmel kezdte a tavaszt a Lombard Pápa vendégeként. A továbbra is az első ötbe, de leginkább a dobogóra vágyó zöld-fehérek részéről Orosz Pál a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, a szerdai Ligakupa-vereség ellenére jó úton haladnak.

– Úgy gondolom, hogy elég szépen összeállt a csapatunk, sikerült integrálnunk az új játékosokat a csapatba, és elég szép kilátásaink vannak a tavaszra. Moniz mester ajánlásai az erősítésekre már igazolódni látszanak, a hozzánk került új játékosok a Ferencvároshoz szükséges színvonalat ütik még mind mentálisan, mind pedig fizikálisan – nyilatkozta a vezérigazgató.

Orosz arról is beszélt, egyszer sem biztos, hogy az Újpest elleni derbi lesz az utolsó mérkőzés az Albert-stadionban, ő szíve szerint még az Eger ellen is az Üllői úton játszana.

– Ez lesz az utolsó derbi a stadionban, ez egészen biztos. A stadion projekt úgy néz ki, hogy maga az egész állami szinten zajlik. Néhány napon belül lesz egy eredményhirdetése a közbeszerzési eljárásnak. Ekkor majd kihirdetik azt, hogy ki a kivitelező, ez még onnantól kezdve tíz napon keresztül megtámadható lesz. Amikor megmondják, hogy ki az, aki az egész projektet fogja csinálni, akkor leülünk vele, és egy ütemtervet összerakunk – mondta a klubvezető, majd így folytatta:

– Előrehaladt tárgyalásokat folytatunk a Puskás-stadionnal, de vannak más opciók is még. Annak függvényében fogunk majd aláírni szerződést, hogy mikor kell kimennünk a pályáról. Az viszont biztos, hogy nem az lesz, hogy egyszer itt, máskor pedig ott játszunk – fogalmazott a vezérigazgató, aki még kiemelte, a relikviák árusításából összejött teljes összeget a Fradi utánpótlására fordítják majd.

Orosz a keretet érintő hírek kapcsán úgy nyilatkozott, nem lesz a csapat játékosa a korábbi holland válogatott védő, David Mendes da Silva. A felnőtt keretbe felkerült Csilus Tamás kapcsán a zöld-fehérek elöljárója az FTC jövőképét is felvázolta.

– Ricardo Moniz célja hosszútávon az, hogy a csapat gerincét magyar játékosok alkossák. Olyanok, akik olyan színvonalat képviselnek ami egy Ferencvároshoz szükséges. De hol vannak most az Albert Flóriánok, a Varga Zoltánok? A tehetségek nem tűntek el, egész egyszerűen meg kell őket keresni, és megfelelő képzést kell nekik biztosítani ahhoz, hogy a klub hasznára válhassanak – fogalmazott. (FOTÓ: FRADI.HU)

Forrás: csakfoci.hu

Utolsó módosítás 2013. március 07. csütörtök, 18:05

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva