Albert Flórián út

ggolyo - 2013. március 23. szombat, 21:06

Tarlós István főpolgármester javaslatára a Ferencvárosi önkormányzat kezdeményezte, hogy a róla elnevezett stadion mellett közterület viselje a Ferencváros legendájának nevét.

A Ferencvárosi Önkormányzat képviselőtestülete a kerületi főépítész előterjesztését fogadta el, amit így indokolt :

Tarlós István főpolgármester úr megkeresése alapján, Budapest Főváros Közgyűlése közterületet kíván elnevezni Albert Flóriánról, az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgóról, a Nemzet sportolójáról, Budapest díszpolgáráról. Albert Flórián pályafutása alatt, 1952 és 1974 között mindvégig a Ferencváros játékosa volt,
valamint 2007 szeptemberétől az Üllői úti stadion is az ő nevét viseli. 1999-ben
Ferencvárosért emlékéremmel tüntették ki, 2011-ben pedig Ferencváros díszpolgára lett. Budapest főpolgármestere a Gyáli út egy részét, a 38291 helyrajzi számú, a Vágóhíd utcától a Fék utcáig terjedő szakaszt javasolja Albert Flórián útra átnevezni.

A végső döntést a Fővárosi Közgyűlés hozza meg, szintén kezdeményezték, hogy a Népliget megálló a jövőben Albert Flórián Stadion nevet viselje. A Főpolgármester Bácskai János polgármester kíséretében meglátogatta az Albert Flórián kiállítást a Ferencvárosi Helytörténeti Múzeumban. 

Utolsó módosítás 2013. március 23. szombat, 21:08

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva