Hiba

Hét gólos előnyről vereség az Érdtől, Szanival a padon

FradiMob - 2013. március 27. szerda, 20:29

Ismét elfáradtunk a mérkőzés végére. Érd megérdemelten nyert.

Ünnepélyes pillanatok előzték meg a mérkőzést. Szekeres Klárának átadták a 2012 legjobb felnőtt védőjátékosának járó díjat, valamint elbúcsúztatták Tóth Tímeát, aki hosszú éveket húzott le a Ferencvárosban, utolsó profi csapata pedig az Érd volt, amelynek színeiben még ebben a szezonban is pályára lépett néhány mérkőzésen, mielőtt bejelentette visszavonulását.

Az érdiek két fordulóval az alapszakasz vége előtt a harmadik helyen álltak, ám tudhatták: ha kikapnak az FTC-től, még a legjobb négyből is kicsúszhatnak. Helyzetüket könnyítette, hogy az amúgy is sérülésektől sújtott ferencvárosiak nem számíthattak Tomori Zsuzsannára sem, aki a Győr elleni rangadó utolsó percében piros lapot kapott, ezért automatikusan eltiltották a következő meccsről.

Akadozott is a vendégek támadójátéka – Szucsánszki Zita igyekezett vezér lenni, és ez többnyire sikerült is neki –, de jó védekezéssel és Alena Abramovics védéseivel ezt kompenzálni tudták. Az Érd kapusa, Oguntoye Viktória is több bravúrt bemutatott, ám a hazaiak sem ezt, sem az emberelőnyös helyzeteiket nem tudták kihasználni, így a szünetre viszonylag nagy, ötgólos hátrányt „szedtek össze”.

Hullámvölgyük a fordulás után tovább mélyült, a második félidőben majdnem hét percet kellett várni az első góljukra. Tovább növelte előnyét a Ferencváros, amely azonban 19–12-as vezetése után egymás után három gólt kapott. Időt is kért gyorsan Elek Gábor, de a következő két találatot is az érdiek jegyezték, akik így feljöttek mínusz kettőre (17–19).

Vérten Orsolya lerohanásból a vendégek gólcsendjét meg tudta törni, az érdiek lelkesedését azonban nem, a 24. percben Szara Vukcsevics beállóból kiegyenlített (21–21). A népligetiek ereje láthatóan elfogyott a hajrára, és helyzetükön az sem javított, hogy Szekerczés Luca a második hétméteresét is kihagyta, Szucsánszkira pedig kijöttek követő emberfogásra.

Az Érd nem elégedett meg az egy ponttal, fordított és 24–22-re megnyerte a csatát, így bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntő másik három résztvevője a Győr, a Ferencváros és a Vác lesz.

NŐI KÉZILABDA NB I
21. FORDULÓ

ÉTV-ÉRDI VSE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 24–22 (8–13)
Érd, 350 néző. V: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉRD: OGUNTOYE – Koren 1, Kovács Anna 4, BOGNÁR B. 6, Kisfaludy, Szekeres, BALOG B. 3. Cs: Gridnyeva (kapus), Elez 1, Wolf 3, Vincze 2, Vukcsevics 3, Kovács G. Edző: Szabó Edina
FTC: ABRAMOVICS – Kovacsicz 2, SZEKERCZÉS 4, SZUCSÁNSZKI 7(3), Szamoránsky 3, Dajka 1, Vérten 2. Cs: Pastrovics (kapus), Cifra 1, Deáki 1, Szarka. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 2. p.: 1-2. 10. p.: 3–2. 14. p.: 5–5. 20. p.: 5–8 28. p.: 8–10. 36. p.: 8–14. 42. p.: 12–19. 45. p.: 17–19. 49. p.: 18-21. 55. p.: 22-22.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: –, ill. 5/3.
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Még mindig nem tudom elhinni, hogy megfordult a mérkőzés. Hihetetlenül fontos volt nekünk legalább egy pont, a győzelemről csak álmodtunk.
Elek Gábor: – Gratulálok az Érdnek, végül felőröltek minket. Negyven percig helytálltunk ezzel a nagyon fiatal csapattal, utána azonban összeomlottunk. Kár érte.

(nso.hu)

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére