Elkezdődött a bontás

ggolyo - 2013. március 28. csütörtök, 15:21

Ma délelőtt elhelyezték új stadionunk alapkövét

 

 

Elkezdődött az Albert Stadion bontása

Ünnepélyes keretek között ma délelőtt elhelyezték klubunk új stadionjának alapkövét. Az ünnepélyes procedúrát, valamint a jelenlegi Albert Stadion bontását megelőzően a megnyitón felszólalt a kiemelt jelentőségű fővárosi beruházásokért felelő kormánybiztos, Fürjes Balázs, Budapest főpolgármestere, Tarlós István, valamint a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor.

 

Fürjes Balázs Muhammad Ali szavaival kezdte beszédét: „A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.” A kormánybiztos elmondta, pár éve még kinevették volna, ha azt mondja, hogy ezen a napon megkezdődik a régi Fradi-stadion bontása, és az új stadion építése.

 

Ezt követően Tarlós István vette át a szót, aki előbb a Ferencvárosi Torna Club történelméből idézett, majd személyes élményeiről mesélt. „Soha nem tagadtam, hogy ősfradista vagyok, ennek a klubnak szurkolok öt-hat éves korom óta. Éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ezen a napon, amikor megkezdődik az új stadion építése.”.

 

 

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor azt emelte ki, hogy „az új stadion Európa egyik legmodernebb, legbiztonságosabb, és leggazdaságosabb stadionja lesz.” Az elnök hozzátette: a Fradinál 2 éve megkezdett munka legszebb része, hogy gyermekeket, egészséges, a társadalomba beilleszkedni képes embereket nevelhetünk. „Ezt a stadiont a jövőnek, a gyermekeinknek építjük” – zárta szavait Kubatov Gábor, amit követően a népes sajtóhad kereszttüzében elhelyezték az alapkövet az aréna leendő helyén.

 

Az alapkő alatt klubunk három fényképet helyezett el: Albert Flórián arcképe mellett a legutóbbi, hazai Újpest-meccs szurkolói koreográfiáját, valamint a régi falelátós stadiont ábrázoló fotót is. A képek mellett helyet kaptak a szurkolói üzenetek – több mint 3000 -, valamint egy, az NB I-es csapat által aláírt Fradi-zászló.

 

Az alapkőletételben Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Kocsis Máté, a klub alelnöke, VIII. kerületi polgármester, Bácskai János, Ferencváros polgármestere, valamint Márton Péter, az MNV vezérigazgatója segédkezett.

 

 

Az új alapok letételét követően pár perccel megkezdődött az Albert Stadion tényleges bontása. A Szentély O-szektora ugyan küzdött, de végül megadta magát a két munkagépnek, és apró darabokban, fokozatosan levált az „anyatestről”.

 

Az előzetes tervek szerint klubunk új stadionja 2014 őszén készül el.Utolsó módosítás 2013. március 28. csütörtök, 15:25

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva