Kétszer 400.000 Ft-os mlsz-büntetés.

FradiMob - 2013. április 17. szerda, 17:30

2 mérkőzés, közel 1 millió Ft-os büntetés.

Marco Rossi a tegnapi Ferencváros elleni mérkőzés 87. percében Iványi Zoltán játékvezető piros lappal elküldött a kispadtól, mert az olasz tréner a sportszerűség határát átlépve reklamált. Az MLSZ korábban már több alkalommal is felhívta a klubok figyelmét arra, hogy a játékosok és a sportszakemberek sportszerű viselkedésükkel kell, hogy segítsék a játékvezetők munkáját. Egy-egy mérkőzés szereplőinek partneri együttműködése elengedhetetlen feltétele a minőségi labdarúgásnak, amely valamennyi csapat közös érdeke. A televíziós közvetítés biztosította nyilvánosság fokozott felelősséget ró egy-egy mérkőzés szereplőire, hiszen a pozitív példát, de a negatív jelenségek hatását is felerősíti.


A FEB a Honvéd – FTC mérkőzésen a hazai és a vendégszurkolók gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt a Honvédot 400.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A hazai csapat nézői a 34. és a 93. percben tömegesen sportszerűtlen, diszkriminatív módon gyalázták az ellenfelet, a Ferencváros szurkolóit, a vendégcsapat szektorában pedig szintén a mérkőzés azonos időszakában hangzott fel „cigányozás”.

A FEB a FTC - Siófok mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A ferencvárosi táborban a 62. és a 65. perc között többször is felhangzott a sportszerűtlen, gyalázkodó tömeges bekiabálás, amely a Kispestre vonatkozott, mint ahogy a mérkőzés után az Újpest szurkolóit is minősíthetetlen stílusban gyalázták a hazai csapat drukkerei. Az ilyen jellegű megnyilvánulás sporteseményen, labdarúgó-mérkőzésen elfogadhatatlan. A szövetség a klubokkal és szurkolókkal közösen folytatja a harcot a visszatérő jelenség visszaszorítására, teljes száműzésére. A pénzbüntetések következetes alkalmazásának elsődleges célja, elkerülni az esetleges zárt kapus mérkőzéseket, vagy a pontlevonást.

(mlsz.hu)

És mint tudjuk, Diósgyőrben mindenki cigány...

Azaz újabb 400.000...

Utolsó módosítás 2013. április 17. szerda, 18:08

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva