Nagyok voltunk s híresek: Vízilabda bunyó

ggolyo - 2013. április 25. csütörtök, 18:04

102. Zöld-Fehér történet...Huligánok a medence környékén

Volt idő, amikor nekünk tökmindegy volt, milyen sportág, amelyben tennünk kell, hogy nagyok legyünk s híresek. Magunkfajta fanatikus „elmebetegeknek” a futball, jégkorong és vízilabda volt a kedvencünk, hiszen a Dózsa érdekelt volt mindegyikben. 
Foci után a hokiról említést tettem könyveimben, de vízilabdáról eddig a Margit- hídi parkban történő lila verésen és a 160-as busz betámadásán kívül keveset írtam.

Pedig komoly ütközetek voltak nem csak a Komjádi lépcsőin, de az uszoda környékén. Talán a 1993-1994-es bajnokságban történhetett a következő megszervezett, nagyszerű incidens. A Vasas és az Újpest harcolt az első helyért, a bajnokavatás közelgett, így néző akadt bőven mindkét részről. Komoly harmadik alakulat is készülődött, hol máshol, mint a Hegedűs Gyula utcában, a Simon Sörözőben. Nem voltunk sokan, hétköznapra esett a döntő meccsűk a fattyúknak, de 40-50 mindenre elszánt zöld-fehér agyament készült a csatába. Életünk volt a botrány, a harmadik félidő, alig vártuk, hogy üthessünk, cirkusz és botrány legyen, apám szavaival: igazi, akasztófára való, felforgató elemekként tevékenykedtünk. Ezt mi máshogy gondoltuk.

Nem kellett senkinek a szomszédba menni vagányságért, a velünk lévő fiatalabbak is olyan dörzsölt csibészek voltak, hogy a megfigyelő rendőrök félve - tisztes távolságból- jelentették újra: megint elindultak. Egy idő után szokásos lett, tudták, ha valami lesz, készülődik, akkor a Simonból indulnak. Nagy nehezen rájöttek a nemi szervek, hogy nem kell játszani a Fradinak ahhoz, hogy jól szórakozzunk, ami abból áll, hogy pár száz embert megpofozunk.

A logikájuk lassú és gyenge volt a faszszopóknak, így egy kis túlzással fél Budapestet büntetlenül éveken keresztül megverhettük, mire összeállt a kép kék agyukban. Jászai Mari téren felléptünk a 4-es villamosra, persze egy-két suhogó melegítős, makkos cipőjű cigányt környezetvédelemből ránézésre megcsapkodtunk. Akinek nem tetszett vagy védte őket, az többet is kaphatott, így bántunk mi az utca ombudsmanjaival a 90-es években, nagy és „toleráns” zöld-fehér szívünk volt mindig.

Még másfél óra van a mérkőzésig, Újpesti TE-Office & Home-Vasas SC-Plaket, így szétválunk, kisebb csoportok jönnek létre. Együtt vagyunk, de külön. Mazsolázunk, egymásra figyelve, környező borozókat, vendéglátókat fésüljük át, ahol lehet, iszunk egy-két kortyot.
Ez természetes, szerencsére a 17-es villamos vonalán több pofonszagú borozó van. Az egyikben asztalt összetoló, zászló és sálnélküli Vasas drukkerekre akadunk, 10-12-en lehetnek, a régi sok csatát megélt öreg Fáy utcai galeri. Iszunk, körülbelül azonos létszámban vagyunk a pultnál, méregetjük őket, folyik a pszichikai hadviselés, tudják, hogy szarban vannak, kinéztük őket. Ismerek közülük párat, hiszen másztak be jóvoltunkból a focipályára, mikor Birkásékkal betámadtuk őket saját szektorukba, még a pisztolyt rám fogó is itt van. Rutinosan lenyeljük utolsó kortyokat, aztán a zsúfolt kricsmiben valaki meglöki az egyik asztalukhoz italt vivőt és megvan az ok az összeugrásra. Pár gyors öklöst elhelyezünk rajtuk, a széket felkapó angyalföldi kapja a legnagyobbat, Z. telibe veri. Egyik kopaszodó lófejűt erőteljesen meglököm, borítja az asztalt. Huligánfülnek elégedettség hallani az üvegek, poharak csörömpölését és a jajveszékelés hangját. A tulaj és a pincérnők már csinálják a fesztivált, hangjuk szexuálisan izgatja érzékszerveinket. Előjátéknak remek móka ez a kisfelfordulás, tudjuk, lépnünk kell, jöhetnek a rendőrök. Egy másik csapatunk is beesik a kocsmába, valamit ők is láttak-hallottak, de nincs szükség segítségre. Két irányban lépünk le és a kisebb csapataink is tovább oszlanak, nehogy mellettünk fékezzen a yard.

Nézzük a kék buszokat, villamosokat, hol jöhetnek a lilák, de ők minden irányból ünnepelni érkeznek, karnyújtásra a bajnoki címük. Összeállás van, közeledik a kezdés, a Komjádi mögül érkező újpestiekre vagyunk ráállva. A főbejáratnál nem nagyon van a meccs előtt esélyünk a bajkeverésre, de a Margit-híd felől érkező 50-60 fős villamosos brigádot akarjuk magunknak. És jönnek gyanútlanul legnagyobb örömünkre. Az ORFI-nál még jókedvük volt, de most nyílnak az ajtók és azt látják, várják őket, de nem a szurkolótársaik jöttek eléjük. 

Lecsapunk rájuk az uszoda pillérei mögül, zúdulnak a pofonok. 

Huhogással támad a Zöld-Fehér fergeteg. Simán többen vannak, de ez minket soha nem riasztott. Minden villamos ajtónál ott vagyunk, K. egy tagbaszakadt nyurga lila csíkós pulcsissal bokszol, megüti, de az öklös csak meglepi a dózsást, hátrahőköl és felrakja a kezét, eközben egy másik újpesti kezéből nejlon táskát kapok ki, valami drapi van benne. Védené feliratát, de beleverek a fejébe. Az ütés nem ül, de meghátrálásra készteti ellenségem. Mindenhol csattognak a pofonok, jól irányzott rúgások érnek célba,gyönyörű ez a fajta budapesti Fradista valóság

Mikor fogy a levegő, gyomrod elindul felfele, hányinger kerülget, mert annyi embert verhetsz arcon, számolni sem tudod, nincs szebb érzés. Adrenalin által kifejtett kémiai hatása a huligán Kánaán. Magunkfajtának felél az orgazmussal.
Menekülőre fogják a szétcsapottak és a szerencsések, a bejárattól 8-10 egyenruhás fakabát érkezik, ideje felszívódnunk. Átlépjük a fekvő lila csíkós pulcsist, elhullott a harcban, veszített K. orrtörő egyenesétől.
Gazzáék még kergetik a tetveket abba az irányba, amelyikből jöttek, de ez már csak az utóvédharc. Az újpest bajnok lett az 1994-es évben a medencében, de az utcán megint a legjobbak, a Fradi kapta az arany serleget.

Voltunk, Vagyunk, Leszünk

(folyt.köv.)

Kovács Géza

Huligán Napló
Ára: 2000Ft+300 Ft postaköltség.
OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna)
Ára: 2000 Ft+300 Ft postaköltség.
Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
100 Zöld-Fehér történ
A könyvet rendelni átutalással tudják:
OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna)
Ára: 1500 Ft+300 Ft postaköltség.
Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Azonnal postázzuk, folyamatosan tudjuk az igényeket kielégíteni!
És kapható:
-Budapest, V. kerület, Cukor u 3.
-Budapest, VII. kerület, Barcsay u. 24.
-1899 Hooligan Webshop /Kalán Molnár B P
– Jose Luis Deka
-Esztergom, Programszervező Iroda Welcome Kossuth L. út 5/d.
-London, Gyorgy Kaluzsa
-Dunaszerdahelyen a Turul Bárban.

Utolsó módosítás 2013. április 25. csütörtök, 18:08

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva