Fokozott rendőrségi készenlét a jövő heti Pécs-Fradin

FradiMob - 2013. július 19. péntek, 09:24

A 2013-14-es idény első mérkőzésén a Ferencváros együttesét fogadja a PMFC.

A Ferencvárosi Torna Club és a pécsi elsőosztályú csapatok (a PMFC, illetve a PMSC, előtte a Pécsi Dózsa) találkozói nagy múltra tekintenek vissza, július 27-én, szombaton este hét órakor a két csapat kilencvenegyedik összecsapására kerül sor. Bár a szurkolótáborok között nincs különösebb ellentét, a mérkőzés mégis kiemelt biztonsági fokozatot kapott a hatóságok döntése alapján.

- A mérkőzések besorolásáról az országos rendőrfőkapitány dönt, a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslatai alapján. Amennyiben kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzésről van szó, a klubnak kell gondoskodnia a rendezőkről, a rendőri biztosítás költségei viszont a rendőrség központi keretét terhelik - nyilatkozott munkatársunknak dr. Nagy László Tibor, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási és Elemzési Tudományos osztályának vezetője.

A PMFC-nek így a szokásos harmincöt-negyven helyett száz rendezőt kell foglalkoztatnia a mérkőzés lebonyolítása során. Egy biztonsági céggel áll egész éves szerződésben a klub, akik az összes hazai meccsen közreműködnek, így ez a találkozó sem jár plusz kiadással.

Az összecsapáson a biztonsági személyzet mellett a rendőrség jelenlévő személyi állománya felügyeli a nézők épségben maradását a stadionban és azon kívül is.

- A rendőrség és a klub folyamatosan egyeztet a meccsek biztosításáról. A fokozott és a kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzéseken jelenlévő parancsnok - a stadionban kialakított vezetési pontból - kamerák segítségével irányítja munkatársait - mondta hírportálunknak Brassói Attila.

A közlekedés rendjének fenntartása és a stadion könnyebb megközelítése érdekében a mérkőzés napján útlezárásokra számíthatnak a helyiek.

Az FTC már jelezte, hogy az összes vendégjegyre igényt tart, így körülbelül ezer Fradi szurkoló fogadására számíthat a pécsi klub (ez a maximális befogadóképessége a vendég szektornak - a szerk.).

A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatára, valamint az új beléptető rendszer őszi bevezetésére való tekintettel, kizárólag személyi igazolvány felmutatásával vásárolható jegy a Ferencváros elleni mérkőzésre, de a mérkőzésre való belépés is kizárólag személyi igazolvány felmutatásával lesz lehetséges. A klub hivatalos tájékoztatója szerint jegyeket csak elővételben vásárolhatnak a nézők.

forrás:fradisas.eu


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva