A Fradi pályánál tiltakoztak a stadionépítés ellen Gyurcsányék

FradiMob - 2013. július 23. kedd, 23:58

A Fidesz szerint a baloldalnak szokatlan, hogy építenek valamit – az kiskegyed129.hu cikke.

gyurcsány

Merőben szokatlan lehet a baloldalnak az építődaruk látványa – reagált a Fidesz a DK azon közlésére, hogy stadionépítés helyett inkább az éhezőkön kellene segítenie a kormánynak.

A jelenlegi kormány – szemben a baloldallal – nem hagyja a közösségi létesítményeket elkótyavetyélni és lepusztulni, hanem felújítja és fejleszti azokat – közölte kedden a Fidesz, reagálva a DK korábbi megnyilatkozására. Varju László (DK) az épülő ferencvárosi stadion mellett tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarországon négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, háromszázezren éheznek, miközben „az állam 130 milliárd forintot költ” stadionépítésre. A Fidesz erre válaszul közölte: a Gyurcsány–Bajnai-kormány alatt sportcélú beruházások nem léteztek vagy csak papíron voltak, azok eredményét soha nem látta senki.

Közleményük szerint „a baloldalnak merőben szokatlan érzés lehet az építődaruk látványa” és az, hogy a több mint 22 ezer ember befogadására alkalmas ferencvárosi stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele.

A kommüniké kitér arra: a stadion építése során példaértékű környezettudatos eljárásokat alkalmaznak, újrahasznosítják a téglát, az üveget, a vasat, aminek köszönhetően például tízezer kilométernyi teherautós szállítást spóroltak meg, a stadion elbontott eszközeit és a lelátó székeit vidéki települések sportlétesítményeinek felújításához használják fel. Ismert, egy kisdorogi kezdeményezés adta az ötletet arra, hogy a bontásra ítélt stadionok ülőkéit olyan helyen hasznosítsák sport célra, ahol erre szükség van.

A stadion összességében több milliárd forintos költségmegtakarítással épül – fűzte hozzá a Fidesz. Közölték azt is: a kormány megbecsüli és támogatja a sportlétesítményeket, a sportolókat és a sportot szeretőket.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva