Gyenge meccsen döntetlen a csehek ellen. Irány a román főváros!

FradiMob - 2013. augusztus 15. csütörtök, 06:24

Szerdán este Csehország válogatottját fogadta barátságos / felkészülési mérkőzésen a Magyar Válogatott a Puskás Ferenc Stadionban.

A találkozó a szeptember 6.-i Románia és szeptember 10.-i Észtország elleni sorsdöntő selejtező főpróbája volt. Magyarország mintegy 16-18 ezer néző előtt fogadta a cseheket. Őszintén szólva a Válogatott harmatgyenge játékot produkált, ez a teljesítmény bizonyosan nem lesz elég Bukarestben. Egy sokkal meggyőzőbb és motiváltabb csapatot várt volna a szurkoló ezen a napon, ami bizakodásra adhat okot a románok ellen. Ez nem történt meg, Válogatottunk bár partiban volt a szintén nem túl jól játszó cseh csapattal, de semmi olyat nem nyújtott, amivel feléjük kerekedhetett volna esetleg. Az egyenlítés is csupán tizenegyesből született és bár gólhelyzetünk volt néhány, nem sikerült egyet sem végigjátszanunk. A csehek gólja ráadásul a saját támadásunkból született, villámgyorsan lekontráztak minket. Reméljük, hogy Bukarestben tartogatnak valami meglepetést a fiúk, mert a tegnap látott teljesítmény édeskevés lesz kint…
magyar-cseh3


A lelátón viszonylag elfogadható létszámú közönség gyűlt össze. Ehhez az olcsó (900 és 500 Ft-os) jegyek bizonyára nagyban hozzájárultak, de ezúttal a megszokottnál is sokkal több volt a gyerek; a különböző vidéki klubok, utánpótlás akadémiák és iskolák focistái több száz, talán több ezer helyet is elfoglaltak, gyakorlatilag a stadion Stefánia úti részét nagyrészt ők tették ki.

A vendégszektorban néhány tucat néző foglalt helyet csupán.


magyar-cseh2


A kapu mögött a kezdés előtt főleg a bukaresti túra volt a téma az emberek között. Mindenki az utazási lehetőségeket elemezte – sokan a meccs előtt szerezték be bilétájukat a szeptemberi meccsre. Azok, akik biztosan jönnek egyértelműen csalódottak amiatt, hogy “csak” 2000-2500-an leszünk, de a beszélgetésekből az derült ki: meglepően jó létszámú, összeállítású és minőségű társaságok kelnek majd útra a magyar szurkolótáboroktól. Valószínűleg a töltelék létszáma lesz jelentősen kisebb és nem az utazó szurkolóké. Egyébként a hét elején érkezett hozzánk hír arról is, hogy Lech Poznan és Slask Wrocław szurkolók is ott lesznek néhányan velünk a lelátón és egyre több erdélyi magyartól halljuk, hogy ők is csatlakoznak majd. Hát legyen is így!

Mindeközben a meccs előtt a Carpathian Brigade tagjai a kanyar összes székére szórólapokat tettek, amin a különvonatot reklámozták. A vonat már egészen jól áll és a hírek szerint biztosan elindul legalább 800 résztvevővel.

A vonatra még a héten lehet jelentkezni a www.szurkoloibusz.hu oldalon és érdemes tudni, hogy a meccsbelépők csak augusztus 16.-án péntekig (!!) kaphatók. Aki nem szerezte volna még be a jegyét a vendégszektorba, az az Eventim oldalán teheti meg – már csak a 3000 Ft-os jegyek kaphatók, még két napig!


magyar-cseh4


A mérkőzés első 24 percében a Carpathian Brigade – szolidarítást vállalva a szurkolói regisztráció és beléptetőrendszerek ellen tiltakozó magyar táborokkal – nem szurkolt és a tábor csöndben nézte a meccset. A 24 perc csend egyben Fülöp Mártonnak is szólt, aki 24-szeres Válogatottunk és júniusban rákot diagnosztizáltak nála. A tábor gyógyulást kívánt a kapusnak és a csend letelte után többször is éltette.

Sajnos pechünkre épp a 23. percben kaptuk a gólt a pályán, így mire megdörrenhetett volna egy rendeset a tábor, már az emberek felének el is ment a kedve a szurkolástól. Azért egyszer-egyszer jól szólt a “MINDENKI BUKARESTBE!”rigmus és a “Lesz még Erdély Magyarországé” is.

Mivel a magyar csapat nem nagyon tett azért, hogy pörögjön a lelátó, így nem is pörgött. Sok volt az üresjárat és azok a percek, amik néma csöndben teltek.

Remélhetőleg Bukarestbe nem csak a magyar csapat, hanem a magyar szurkolótábor is a legjobb formáját hozza majd magával, mert nem csak a 3 pont begyűjtésével, hanem egy hatalmas szurkolással is adósak vagyunk még a románoknak!

Három hét múlva már valahol Székelyföld kellős közepén fogunk utazni, remélhetőleg több ezer magyarral együtt.

Úgyhogy a következő három hétben mindenki intézze a pénzét, a szabadságát és az utazását, mert 6.-án mindannyiunkra szükség lesz a román fővárosban!


MINDENKI BUKARESTBE!!!!

bukarest1


FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–1 (0–1)
Puskás Ferenc Stadion, 
18 000 néző. Vezette: Webb (Mullarkey, Long – angolok)
MAGYARORSZÁG:
 Bogdán – Vanczák, Korcsmár (Guzmics, 69.), Juhász, Kádár – Varga J., Pintér Á. (Hajnal, a szünetben) – Koman, Kovács I. (Böde, a szünetben), Dzsudzsák – Szalai Á. (Szabics, 89.).  Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
CSEHORSZÁG: Drobny – Gebre Selassie, Sivok (Procházka, a szünetben), Suchy, Kadlec (Limbersky, 82.) – Plasil – Darida (Horava, 58.), Husbauer (Vanek, 66.), Jirácek – Vydra (Rabusic, 58.), Kozák (V. Kadlec, 58.). Szövetségi kapitány: Michal Bílek
Gólszerző: Dzsudzsák (57. – 11-esből), ill. Kozák (23.)

Kapcsolódó: Részletes utazási információk Bukarestbe

Fotó: nb1.hu, Belkovics Krisztián

Ultras Liberi


Utolsó módosítás 2013. augusztus 15. csütörtök, 07:13

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva