Népakarat

FradiMob - 2013. augusztus 19. hétfő, 15:39

Bármennyire is kellemetlen azoknak, akik magukat “demokratának” vallják, és ennek megfelelően a más véleményen lévőket minimum ledorongolnák, de alapvetően inkább a “hejtebunkócska”, vagy a “hejteviperácska” dallamai és szellemisége alapján a földre lesújtanák – a futballpályák mindig is a népakarat, a közvélemény kifejtésének, kinyilvánításának általános terepei voltak.


Ez a XX-XXI. századi Fórum Románum. Ennek oka az, hogy itt mindig “szabadabb” volt a légkör, és az alkohol és a tömeg hatáserősítő volta jelentősen oldja a belső gátlásokat, és sokszor csökken a hatalom által a polgárokra ráoktrojált külső gátlás is. Nem véletlen, hogy a XXI. század liberális demokráciájának nevezett véleménydiktatúrája vehemensen ellenzi a szabad véleménynyílvánítás ezen módját -is. Meg minden mást is.

A “politikai korrektség” álcája mögé rejtőzve az igazságot szélsőségesnek nevezik, kimondóit kriminalizálják. Ez mutatja azt, hogy jelen világrend az utolsókat rúgja (belénk).

Ugyanis ez a világrend – fél. 

Ez a senki által meg nem választott, senki által nem legitimizált háttérhatalom már hisztérikusan üvölt, ha valaki egyáltalán létezését szóba meri hozni, ha valaki egyáltalán kifejti azt, hogy mi is a világ folyása.

Összeesküvés-elméletet kiált, szélsőségesez, náciz. Kérdésekre nem válaszol, a kérdésfeltevőt a szellemi gulágra száműzi.

Hogy jön ide egy 99 éves volt rendőrtiszt halála?

Mi köze ennek egy futballmeccshez?

Látszólag – semmi. Látszólag. De az emberek mindig is hajlamosak voltak nem a tények, hanem az indulatok, az érzések és a másodlagos jelentések, a szimbólumok és szimbólumrendszerek mentén gondolkodni. 

A szimbólumok különösen fontosak a kabalisztikus és szabadkőműves hagyományokban, ezért maga a gonosz a horogkereszt, most már hovatovább a “88″-as szám is, ahogy a keresztény szimbólumrendszer a gonosz erőjének tartja az pentagrammot és a 666-ot.

Lehet-e vajon értelmes módon beszélni olyan emberekkel, tömegekkel, akik ábráktól és számoktól rettegnek?

Aligha.

Valójában persze, nem ábráktól és számoktól rettegnek, hanem mögöttes tartalmaktól. Senki nem fogja kimondani azt, hogy egy 99 éves, aligha vétkes ember halálba kergetése és mindhalálig üldözése egy szimbólum: a “hetedíziglen” szimbóluma, annak a szimbóluma, hogy a bosszúálló isten bosszúálló népe nem tűr ellentmondást, és ellentmondás nélkül kifejezni kívánja hatalmát, világra erőszakolt uralmát.

A Fradi B-közép nem tesz mást, mint hogy ugyanezen szimbólumrendszeri logika alapján ellenüzenetet fogalmaz nem: “ezt nem tűrjük, ez ellen harcolunk”.Lehet arra hivatkozni, hogy mutassuk egy főt nevezett szektorból, aki ezt szabatos mondatokban, logikai láncolatként ezt el tudja mondani – lehet, nem tudnék. Ugyanis pont ez a szimbólumok menti (egyenlőre szellemi) küzdelem lényege: a szimbólumot a legbutább ember is érzelmi síkon megérti, tartalmát szellemileg – nem.

Lehet anyázni, fasisztázni, válaszolni, sajna nem tudok, mert addigra kitiltanak…


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva