Jó fideszesként Kubatov is engedelmeskedett a parancsnak: bocsánatot kért Zurofféktól

FradiMob - 2013. augusztus 21. szerda, 18:48

Az FTC elnöksége sajnálatát fejezte ki mindazoknak, akikben “megütközést keltett” a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás: “In memoriam Csatáry László”.


A Ferencvárosi Torna Club közleménye.

A mai napon a Ferencvárosi Torna Club elnöksége az FTC-MTK bajnoki labdarúgó mérkőzésen tapasztalt nézőtéri megnyilvánulás miatt rendkívüli elnökségi ülést tartott.Az elnökség sajnálatát fejezi ki mindazok felé, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás.

Megítélésünk szerint, az ominózus mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársunkat.

Kijelentjük, hogy a történtek mélyen ellentételesek klubunk „Erkölcs, Erő, Egyetértés” hármas jelszavával, hiszen a Ferencváros minden időben együtt érzett az üldözöttekkel.

Az elnökség azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben és kinyilvánította, hogy az FTC minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a Magyar Labdarúgó Szövetséget a provokációban résztvevők beazonosítása érdekében, hisz ezért indítottunk elsőként és egyedüliként a magyar sportklubok közül kampányt a kirekesztés ellen.

Küzdelmünket azóta sem adtuk fel, törekvéseinket az idei évben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjjal tüntette ki. Emellett a Fradi fontos részt vállalt az MLSZ által indított hasonló kezdeményezésben is, amelyet népszerűsített minden rendelkezésre álló felületén.

Az FTC elnöksége utasítja a labdarúgó szakosztály vezetőit, hogy a szurkolói kártya rendszert, melyet eddig egyedül a Fradi épített ki a magyar futball klubok közül, fejlessze tovább, hogy a jövőben minden hasonló provokációban résztvevő személyt a lehető leghamarabb be lehessen azonosítani a pályákon.

Hitünk szerint a sport egyik fő célja, hogy örömöt és sikerélményt nyújtson az embereknek, példaképeket állítson eléjük és nem adhat teret a kirekesztésnek és a megbélyegzésnek, amelyek nem csak az FTC, hanem az egyetemes magyar sport számára is rendkívül károsak.

Dr. Springer Miklós, a klub alapítójának unokája, FTC elnökségi tag (Aki végignézte a klub kivéreztetését, Albert Flórián kizárását a klubházból, amihez soha egy szava nem volt…)
Kökény Beatrix, Európa-bajnok, FTC elnökségi tag (Aki pár éve kitiltotta az árpádsávos lobogót a kézilabda meccsekről)
Sike András, olimpiai bajnok, FTC elnökségi tag
Kubatov Gábor, az FTC elnöke (Aki korábban a Kettes Szektor tagjaként üvöltve szídta a cigányokat, zsidókat a Ferencváros meccsein)
Dr. Kocsis Máté, az FTC alelnöke
Farkas József, FTC elnökségi tag
Kovács Miklós, FTC elnökségi tag (Aki a mai napig 25 millióval tartozik a Ferencvárosnak, egy máig tisztázatlan ügyből kifolyólag, az Orangeways volt az FTC támogatója, ennek ellenére ők vittek el pénzt a klubtól)
Rieb György, FTC elnökségi tag( Aki a Ferencvároshoz hozta a skót McCabe-t és Berki Krisztiánt, akikkel aztán sikerült leépíteni a klubot, három év másodosztályú vergődés után – úgy az EEE jegyében…)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva