Újabb rangadó hangulat nélkül?

FradiMob - 2013. augusztus 23. péntek, 08:31

Ha a DVSC vezetői is elítélnék a regisztrációt, az ultrák kimennének a Fradi ellen a stadionba – írja az nb1.hu.

dvsc2

Az MLSZ álláspontja szerint a kiemelt biztonsági kockázatú meccseken a drukkereknek meg kell adniuk a személyes adataikat a jegyvásárláskor, azaz regisztrálniuk kell. Ezt többek között a DVSC ultrái is elutasítják, ezért a Diósgyőr elleni mérkőzéshez hasonlóan a vasárnapi Fradi-meccsen sem lesznek jelen. Legalábbis a mostani álláspont szerint, ugyanis ha a Loki vezetői elítélnék a szövetség által előírt regisztrációt, könnyen lehet, hogy ott lennének a kapu mögötti szektorukban.

pethe

A hétvégi rangadóval kapcsolatban az ultrák közleményét a Loki Szurkolók Szövetségének szóvivője, Pethe Tamás osztotta meg, melyet változtatás nélkül olvashatnak:

- A debreceni szervezett szurkolói csoportok a Ferencváros elleni mérkőzésen sem kívánnak megjelenni. A kialakult helyzetben azt szeretnénk kérni a DVSC vezetőségétől, hogy a tisztán látás kedvéért írják le, hogy Debrecenben szükség van a szurkolók regisztrációjára, mert olyan a légkör a stadionban, ami távol tartja a családokat, vagy az Újpest vezetőségéhez hasonlóan jelentsék ki, hogy nem értenek egyet a regisztrációval. A debreceni szervezett szurkolói csoportok tagjai nem félnek a regisztrációtól, de nem akarnak asszisztálni egy pótcselekvéshez, ami a hazai labdarúgás valós problémáiról kívánja elterelni a figyelmet. Meggyőződésünk, hogy az országban számtalan veszélyesebb csoport, illetve közösség van, akiket nem regisztrálnak, ellentétben a szurkolókkal. Az MLSZ azt várja el a kluboktól, hogy ők kommunikálják szurkolóik felé a rendszer helyességét, de több hazai csapat szurkolóitól is hallottuk, hogy a saját klubjuk egyes vezetői (nevüket nem vállalva) sem értenek egyet a regisztrációval. Az MLSZ-nek nem a klubokra és a törvényhozókra kellene a felelősséget hárítani, mert az MLSZ feladata lett volna, hogy olyan anyagot juttassanak el a hazai lelátói helyzetről (akár közvélemény-kutatást is tartva a lelátókon) a törvényhozók elé, ami segíti őket a megfelelő törvény kidolgozásában.

Nem hallani arról, hogy az MLSZ-nél milyen radikális lépéseket kívánnak tenni a bundázások, fogadási csalások felszámolására. A magyar csapatok szégyenletes európai kupakudarca ellenére sem hallani arról, hogy a nyilvánvalóan rossz irányba mutató folyamatok (edzőképzés, premizálás, felejthető idegenlégiósok, stb.) megszüntetésére lépéseket tenne az MLSZ.

A fentiek helyett az MLSZ még mindig a szurkolókban keresi a hibát, és nem hajlandó azzal foglalkozni, ami elsősorban a feladata lenne, hogy élvezhető labdarúgást teremtsen a hazai pályákon! Ha kirakat-tevékenységek helyett végre érdemi munkát és eredményeket szeretnének felmutatni, kérdezzenek a vízilabda, kajak-kenu, torna, vívás, úszás vagy bármelyik számukra szimpatikus szövetségtől!

Véleményünk szerint a stadionok lelátóinak megtöltéséhez foci kell, nem regisztráció!

A debreceni szervezett szurkolói csoportok a DVSC női kézilabda csapatának első hazai mérkőzésén, a Békéscsaba ellen kívánják megmutatni, hogy egy parázs hangulatú mérkőzés regisztráció nélkül is tökéletes sportélményt nyújthat az oda kilátogató szurkolóknak, jöjjenek családdal vagy anélkül.

A szóvivő elmondta, a számukra pozitív állásfoglalás esetén újragondolnák a Fradi-meccstől való távolmaradásukat.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva