93 éves nénit próbáltak kilakoltatni Budapesten

FradiMob - 2013. szeptember 18. szerda, 14:29

Kubatov Gábor és Kocsis Máté pártját idézve: "Nem hagyunk senkit az út szélén..."

Több mint ötven éve lakik újbudai otthonában az a 93 éves nő, akit szerda délelőtt próbáltak kilakoltatni, mert nem fizették a lakásra felvett hitelt. Úgy tudni, a kölcsönt az idős nő egyik fia vette fel, aki azóta meghalt. A helyszínen a rendőrök mellett otthonvédők is voltak. A néni végül maradhat a lakásban, egyelőre, bérlőként.

Az idős nőt földszinti panellakásából akarják kilakoltatni a tizenegyedik kerületi Lecke utcában. A hvg.hu tudósítója 20-30 otthonvédőt látott a helyszínen, akik a Koppány csoport és a Nem adom a házamat mozgalom felhívására érkeztek.


A négyemeletes házban lévő lakás bejárati ajtaján rács van, amelyre valamilyen áramfejlesztő, vagy arra emlékeztető berendezést szereltek, valószínűleg azért, hogy megakadályozzák a bejutást. A nol.hu szerint az aktivisták még a zárat is kiöntötték betonnal.

Kint az utcán, hangosbeszélőn az egyik demonstráló azt mondta, hogy a néni 48 órán belül halott lesz, ha kiköltöztetik onnan.

Az idős nő sehova sem tudna menni, egyetlen fia is albérletben lakik.

A helyszínre érkezett a XI. kerületi önkormányzat egyik képviselője, a jobbikos Bába Szilvia, aki bejelentette, hogy az önkormányzat várhatóan birtokvédelem alá helyezi az ingatlant, így egy-két hetes haladékot kaphat az ügy rendezésére a néni és unokája. Néhány perccel később azonban a helyszínen lévő rendőri vezető arról tájékoztatta a képviselőt: miután bírósági végzés van a végrehajtás elrendeléséről, a feladatot mindenképpen végrehajtják. Az önkormányzati döntést felülírja ugyanis a bírósági határozat - olvasható a nol.hu-n.

Végül a néni maradhatott, mert a végrehajtást felfüggesztették, és harminc napos haladékban állapodtak meg. 

Rendbontásról, összetűzésről nem jött hír.


forrás: hvg


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva