Rabosítás,börtönbüntetés,kitiltás lehet az ünneplés ára

FradiMob - 2013. október 24. csütörtök, 22:42

Pályára mentél ünnepelni? Íme az eljárás menete...Mint azt tudjuk, igen sok szurkolót keres a rendőrség,olyanokat akik a lilák elleni győztes mérkőzés után a pályára rohanva ünnepeltek.
Nem a zuglói kerületi rendőrség nyomoz utánuk, hanem a kiemelt zsaruk, azaz az NNyI, a nemzeti nyomozóiroda.
Gyerekeket, nőket kénytelenek keresni, mert odafentről ezt követelik meg tőlük...

Első lépésként megkapták a klub videó felvételeit. A rendőrségnek is voltak saját videói, de ezek állítólag nagyon rossz minőségűek. 
Ellentétben a fradimédia kamerái által rögzített filmekkel, amivel a security is dolgozik.A videók mellé kaptak a rendőrök pár nevet is. Sok szurkolót azonosított a klub.
Az azonosításban részt vett több klub és security alkalmzott is, olyanok akik pár hónapja még szurkolóként jártak a mérkőzésekre.
Hogy kik voltak ezek, nemsokára mutatunk egy listát.

Átlag esetben előbb a nyomozók azonosítják a bűnelkövetőt,ezen személyekről esetleg értesítik a klubot, akik az illetőket eltiltják a mérkőzéseiktől. Aztán amikor letelik az eltiltás, addigra a rendőri eljárás a bírósági szakaszába lép, ahol az ítélő bíró kitiltást is adhat a büntetés mellé.
Eltiltás és kitiltás, nagy különbség, nemsokára erről is írunk...
A derby után fordított esett történt, a klub ahogy átküldte a videókat, már el is tiltotta a videókon szereplő személyeket.
Azaz, a klub azonosította be őket, és ők adták át a neveket a rendőrségnek.

Ilyen a mostani klub vezetés.
A saját szurkolóit árulja el, dobja fel őket a rendőrségen.
És ezek után kubatovnak még van pofája 56-ról megemlékezni...

Tehát megkapta a rendőrség a videókat és hozzá pár beazonosított nevet is.
Akiket nem azonosítottak be, azokat feltették a police.hu-ra, a lakosság segítségét kérve.
Mi következik ebből?
Az, hogy nem egy számítógépes rendszer azonosított, tehát nem egy program hasonlította össze a videón látható arcokat és a szurkolói kártyához tartozó profilképet.
Mert akkor mindenkit azonosítottak volna, nem kellett volna az ismeretleneket feltenni a police.hu-ra.
Azaz, nem gépi,hanem manuális azonosítás volt, a videót megnézte a security, és akit felismertek,azt nyomták is fel a rendőrségen.

Függetlenül attól, hogy a keresett személyt a klub árulta el, vagy más módon azonosítja be a rendőrség, a következők várnak rájuk...

Először csörren a telefon és behívják a rendőrségre, vagy vasárnap délután kimennek érte, de az is lehet,hogy a munkahelyéről viszik el. 
Aztán miután beértek a rendőrségre közlik vele a gyanúsítást.
Rendbontás vagy garázdaság. 
Más törvények vonatkoznak a szurkolókra, nem vagyunk egyenlőek a társadalom többi tagjával hála a fidesznek.
Súlyosbító tényező alapból a csoportos magatartás vagy a nyilvános sportrendezvényen való elkövetés a garázdaság esetén.

Így a rendbontás 0-2 míg a év garázdaság minősített esete 0-3 év közötti börtönbüntetéssel sújthatja a mérkőzés végén ünneplő gyereket és nőt...
Enyhítő körülmény ha valaki nem volt még büntetve.
De a fidesz hatalomra kerülés után újra bevezette az úgynevezett középmértéket, amivel megköti a mérlegelő bíró kezét.
Ez azt jelenti, hogy hiába az 0-3 év közötti büntetési határ, a bírónak a két határ közepét kell alapul venni indulásnak, itt 1.5 évet.

A legtöbb ünneplő azonban szerencsére nem számíthat börtönbüntetésre, rendbontás esetén pénzbüntetés,míg garázdaság esetén felfüggesztett börtönbüntetés várható. 
Emellett,mint azt már írtuk, a bíró adhat kitiltást is a különböző sporteseményektől, mellékbüntetésként.
A felfüggesztett börtönbüntetés ideje alatt az illető nem kap tiszta erkölcsi bizonyítványt, amit mostanság a legtöbb munkahelyen kérnek az új belépőknek.

A bíróság előtt még azonban a rendőrségen rabosítják az illetőt, ujjlenyomatot vesznek és lefotózzák. 
Természetesen az illető bekerül egy rendszerbe, a szurkolókról készült listára,azaz bármilyen botrány lesz az FTC bármelyik mérkőzésén, számíthat rá, hogy már idézik is tanúnak, hátha értékes információkat tud adni...

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva