Olyan volt, mint a filmekben” – a Fradi-Újpest lenyűgözte az angol légióst

FradiMob - 2013. november 26. kedd, 08:33

Az Aston Villa játékosa, Matthew Lowton a West Bromwich elleni esti derbi kapcsán beszélt angol lapoknak arról, milyen élményeket gyűjtött Magyarországon a Ferencváros tagjaként az Újpest elleni összecsapásokon.

lowtonorom_1

Hétfő este városi rangadót rendeztek Birminghamben, a West Bromwich vendége volt az Aston Villa, amelynek soraiban ott lehet a pályán az a Matthew Lowton is, aki Magyarországon is gyűjthetett tapasztalatot városi riválisok összecsapásain a Ferencváros tagjaként.

A védő így beszélt az Újpest elleni mérkőzésekről.

– Egy nagy őrület az egész… Őszintén szólva szerintem aznap mindenki a szurkolókért játszik. Rendőrségi felvezetéssel mentünk a stadionba, és amikor kiszálltunk, már tapintani lehetett a feszültséget. Az egész olyan volt, mint a filmekben. Mindenhol lángok gyúltak a lelátón és a szurkolók nem is nagyon nézték a meccset, inkább azzal foglalkoztak, hogy valahogy a két tábor el tudjon jutni egymáshoz. Rendőrök választották őket el egymástól. Egy ilyen meccs többről szól a drukkereknek, mint csak a futballról. Aki nyer, egy jó ideig szívhatja a rivális vérét. A stadion nem túl nagy, viszonylag kis helyen jönnek össze sokan, és még a kerítések is hozzátartoznak az összképhez – mondta a labdarúgó az Express and Star c. lapnak.

forrás: csakfoci.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva