Újpesten nem győztök, készüljetek a legrosszabbra!

FradiMob - 2013. december 03. kedd, 21:06

Megdöbbentő a cím?


Na ne vicceljünk! Csak annak, aki ezt a szar modern futballt akarja megetetni velünk évek óta és arról hazudozik folyamatosan magyarázatként, hogy a szurkolók miatt nincs eredmény. Fent nem veszi észre senki, hogy eredmény azóta nincsen, amióta játékosaink nem veszik legalább olyan véresen komolyan a Ferencvárost, mint a saját vezetőink által (!) elárult és lejáratott fanatikusok?

Simon Tibor

Simi. Ő rá és zöld-fehér mentalitására Kubatovnak is emlékeznie kell. Mikor Simon játszott 2-es mezben és a Hegedűs Gyula utcában taliztunk a derby előtt, természetes volt, hogy nem kellett elbeszélgetni játékosainkkal. Éltek-haltak a Fradiért, ahogy mi is. Egyszerre dobbant a szívünk! Simon Tibi lett volna az első, aki megelőzött volna minket, ha idegenlégiósaink nem küzdenek teljes erőbedobással a EEE-ért! Csak akkor Kuznyecov, Kuntics, Kopunovics rúgta „idegenként” a bőrt, akiknek a mentalitásával semmi baj nem volt.

Természetes volt az összetartás

Játékosaink, ha sérültek voltak vagy nem fértek be erős piros-fehér-zöld keretünkbe, természetes volt, hogy velünk sétálgattak Megyer felé. Jó, nem az első sorban, de ott voltak velünk, köztünk, akik bármikor készen álltunk a lilákkal, rendőrökkel, ellenséggel a harcra. Nem néztek le minket, érezték és tudták a Ferencvárossal-egyesületünkkel, szurkolónkkal- bármi megtörténhet. Romantikus magyar varázs tartott minket össze, ez volt a nagy FRADI család. Ezekben az években eszünkbe nem jutott, hogy olasz vagy szerb mintára, akár 11 sírhelyet ássunk elkurvuló, pénzéhes, nem Fradista idegenjeinknek. Az elmúlt évektől kezdve- figyelmeztetésként- sokan megérdemelték volna! A vezetőkről nem is beszélve!

Győzni kell!

Monizt szerintem a legrosszabbkor menesztették. Soha nem volt a szívem csücske a holland tréner, de meglepő volt, mikor kiállt a szurkolóink mellett! Valamit megérezhetett, talán a 90-es évek elejének íze jutott el megkésve hozzá, amit szlávjaink természetesen könnyebben magukévá tettek anno. Most Moniz ultimátumot sem kapott! Egyetlen lehetősége van vezető edző nélkül maradt játékosainknak, lehengerlő játékkal, a győzelem! Ezzel átmenetileg megmenthetik a „fentet”, de akkor és csak akkor nyerhetnek szerdán, ha a következőt, minden zöld-fehér mezt felvevő játékos belül érzi:

Támadás!

„De mi metróra szállunk, jön a 3-as Kőbánya-Kispest felől. Az időzítés tökéletes. A Nagyvárad téri metró megálló zsúfolásig telt ellenséggel mi meg berobbanunk közéjük két tömött metró kocsival. Jönnek le a lépcsőn több százan, miközben zeng-zúg a mocskos, tetves szájukból: „IX kerület, paraszt kerület…IX kerület, paraszt kerület”…

Minden fradista huligán álma, ökölbe szorított kézzel, hogy nyíljon már a metróajtó. Alig férünk az ajtókhoz. Végre megállunk... Nyílj már ajtó! Végre…

Harci kiáltások, huhogás, rájuk vetjük magunkat. Támad a vad hordánk! Őrületes tömegverés kezdődik, nem pedig Verseny utcai. Nálunk nincsenek szerszámok, kés, bicska, szike, kezünket, lábunkat hoztuk, amit most a dózsások megtapasztalhatnak. Több százan futnak felfelé a társaságunk nem beszél össze, de kettéválik. Közülünk a félhad az ellenség után veti magát, míg a lent maradók az aluljáróban tesznek rendet. Vannak, akik megpróbálnak küzdeni, 8-10-en felteszik a kezüket a lépcsőfordulónál. Rájuk vetjük magunkat, ütjük őket ahol érjük. Cs. hasba rúg valakit, majd letaglózza, mint a marhát. Hentesként dolgozott a Mázsa téren, nem volt csoda tőle a mészárlás. Nincs idő a gondolkodásra, szűk a hely, valakit lefejelek. Tatabányai harcostársunk vagy 6-8-szor pillanatok alatt megüti ellenségét, valakibe belerúgok. Két-három rendőr közbeavatkozik, valamelyik hátulról megüt gumibottal. Lilák a földön, mi meg tovább sodródunk, üldözzük őket. Ügyet sem vettünk a faszszopó, lilákat védő rendőrökre. Csattognak az öklösök, a kísérő egyenruhásoknak esélyük sincs a rendfenntartására. Zavarodottan erősítésért könyörögnek, de a belügyi tartalék az Üllői út környékén van. A metróállomás, az aluljáró, a Nagyvárad tér környéke csatahellyé alakul át.

Fekszenek. A lilák Waterlooja.”

Ez a harci szellem kell, amit mi a metróajtóban vagy Újpest fele lépkedve vagy bármikor a derbyn érzünk:

„Nyílj már ajtó! Végre…” Támadás!

Kovács Géza (Felhasznált irodalom: 100 Zöld-Fehér történet)

Kovács Géza A 100 Zöld-Fehér történet és a Huligán Napló még kapható! Ára: 1500 Ft+300 Ft postaköltség könyvenként. OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna) Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Azonnal postázzuk, folyamatosan tudjuk az igényeket kielégíteni! Kapható: -Budapest, V. kerület, Cukor u 3.

 

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva