Minden hétre jut egy sittes a Fradi Secuban

FradiMob - 2013. december 12. csütörtök, 16:31

Fegyencek Torna Clubja....

Az atv.hu korrekt cikke:

Szurkolói felháborodás nyomán a Fradi Security eltiltotta a labdarúgó mérkőzések biztosításában való közreműködéstől a Hajógyári-szigeten elkövetett gyilkosság egyik gyanúsítottját. A biztonsági munkában azonban több börtönviselt személy is közreműködik. Kubatov Gábor, az FTC elnöke az atv.hu-nak ezzel kapcsolatban azt javasolta, hogy ne olvasgassunk szélsőséges portálokat.

Tény, hogy a témát a szélsőséges hangvételű FradiMob nevű oldal pörgeti. Az ott megjelent fotók és Facebook bejegyzések alapján vált nyilvánvalóvá, hogy több Fradi-meccs biztosításában közreműködött B. Á., akit azzal gyanúsítanak, hogy a Hajógyári-szigeten, a korábban a V-érdekeltségek közé tartozó egyik szórakozóhelyen társával meggyilkolt egy fiatalembert (emiatt nyolc hónapot ült előzetesben). Az áldozat bátyja felismerte B-t az egyik szeptemberi meccsen, ezért levelet írt többek között Kubatov Gábornak. Az üggyel az MLSZ biztonsági bizottsága is foglalkozott.

Az atv.hu megkeresésére Baranyai Imre, a Fradi Security ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni erről, a sajtóosztályhoz irányított minket. Onnan a következő választ kaptuk: „Az ügyvezető elmondása szerint a Fradi Security Kft. alkalmazásában nem áll az Ön által említett nevű úr. Engedje meg, hogy egyúttal tájékoztassam arról is, hogy az alaptörténet forrásaként megjelölt oldal híreit, azok – megítélésünk szerint – nem megalapozott, szélsőségesen uszító és kirekesztő tartalmai miatt a klub nem kommentálja.”

Egészen máshogyan tájékoztatott maga Baranyai az áldozat bátyjának írt – az atv.hu birtokába került – válaszlevelében: „Az Ön által leírtakkal kapcsolatosan megállítható, hogy B. Á. a megjelölt mérkőzésen a fővállalkozó szerződéses alvállalkozójánál végzett nem vagyonőri tevékenységet. A kivizsgálást követően azt a döntést hoztam, hogy B. Á. a Fradi Security Kft. által biztosított mérkőzéseken semmilyen munkakörben nem lehet jelen, ezzel kapcsolatosan az MLSZ is hivatalos tájékoztatást kapott. Kérem, hogy amennyiben a vizsgálattal kapcsolatosan egyéb észrevétele van, úgy azt részemre jelezni szíveskedjen.”

Megszólaltattuk az ügyben Kubatov Gábort, az FTC elnökét is, aki viszontkérdéssel válaszolt: „Minek olvasgat szélsőjobboldali portálokat?”

A jelzett portálon ugyanakkor szurkolói fotók és Facebook-képek, -bejegyzések alapján írtak egy másik férfiről, Cs. M-ről is, akiről kiderült, szintén részt vesz a Fradi Security munkájában. Egy kis utánakereséssel kiderül: Cs. a közösségi oldalon több bejegyzésben is dicsekszik bűnözői múltjával. A váci börtön bejáratáról készült fotó mellé azt írta: „itt is jártam”.

És egy újabb sittes....

Az atv.hu információi alapján egy másik férfi, K. T. szintén büntetett előéletű, és ugyancsak a Fradi biztonsági csapatát erősíti. A Facebookon például azt írja egy kép kommentárjaként: „ez hajnalban van baracska előtt mikor szabadultam 2 évről”. Más fotókon pedig a Fradi biztonsági embereként zöld mellényben a kollégákkal, köztük – a korábban gyilkosságért börtönben ült, majd idén márciusban a Fidesz székház védelménél feltűnt – Szabó „Szőke” Ferenccel pózol.

A Szurkolói Iroda petíciót nyújtott át Orbán Viktornak, mint „Magyarország legbefolyásosabb futballszurkolójának”. Ebben többek között azt követelik, hogy módosítsák a sporttörvényt, töröljék el a regisztrációs jegyvásárlás szabályát, vagy például azt, hogy a kormány emberként és ne potenciális bűnözőként kezelje a szurkolókat.

A petícióban azt is kérik, hogy a kormány tegyen rendet a biztonsági szolgálatoknál: kétes egyéneknek ne adjon rendőrhatalmi jogosítványokat, ne legyen a mérkőzések biztosítása a szervezett bűnözés melegágya, és ne kerüljenek közismert bűnözők és rendőri vezetők munkakapcsolatba.

atv.hu, S. I., Sz. P.

http://www.atv.hu/belfold/20131212-orbanhoz-fordulnak-a-felhaborodott-szurkolok

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva