Thomas Doll aláírt - hivatalos

FradiMob - 2013. december 18. szerda, 19:43

A Ferencváros vezetősége mindenben megegyezett Thomas Doll-lal, így a német szakember hivatalosan is a Fradi új vezetőedzőjének tekinthető.


A szakvezető többek között volt a Hamburg, a Dortmund és a török Genclerbirligi vezetőedzője is volt.

A Ferencváros vezetősége a mai nap folyamán mindenben megegyezett Thomas Doll-lal, így a német szakember hivatalosan is a Fradi új vezetőedzőjének tekinthető - írja a fradi.hu, amely a következőképpen mutatja be az új szakvezetőt:

Thomas Doll profi futballkarrierjét a német élvonalbeli Hansa Rostockban kezdte, ezt követően, 20 évesen a BFC Dynamóhoz szerződött, amellyel 1987-ben és 1988-ban is megnyerte a Keletnémet-bajnokságot.

Németország újraegyesítése után Doll volt az egyik legkeresettebb játékos, a leginkább támadó középpályásként bevetett futballista a Hamburghoz igazolt.

Doll azonban nem maradt Németországban, hanem - akkor átigazolási rekordot jelentő - 15 millió német márkáért az olasz Lazióhoz szerződött. Ezzel abban az időszakban ő volt a világ legértékesebb játékosa.

Doll a német válogatottal részt vett az 1992-es Európa-bajnokságon is, ahol hazájával ezüstérmet szerzett.

1994-ben az Eintracht Frankfurthoz szerződött, majd ’96-ban a Barihoz igazolt, ahol két szezont játszott, majd visszatért a Hamburghoz.

Doll 29 mérkőzést játszott az NDK, majd 18 találkozót Németország válogatottjában.

Edzői pályafutása:

Thomas Doll játékos-pályafutását követően maradt a Hamburg alkalmazásában, és bekerült a német egyesület szakmai stábjába, sőt, 2002-től a tartalékcsapat vezetőedzője lett.

Két évvel később már a Hamburg első csapatának vezetőedzője. Első szezonjában a Hamburggal elkerülte a kiesést, sőt, kiharcolta az Intertotó Kupában való indulást, és meg is nyerte a sorozatot. Ennek köszönhetően elindulhatott az UEFA Kupában, amelynek első fordulójában kiejtette a dán Koppenhágát. A csoportkört követően Doll a legjobb 16-ig jutott a Hamburggal.

A következő szezonban újabb nagy bravúrt értek el, és a Bundesliga harmadik helyén zártak, így a BL selejtezőjében indulhattak. A selejtező során kiverték a spanyol Osasunát, így a Hamburg a csoportkörig jutott.

A 2007/08-as szezonban kinevezték a Dortmund élére, majd dolgozott még a Genclerbirligi, valamint az Al-Hilal csapatainál is.

Doll elismert szakembernek számít – nem csak Németországban -, aki észrevételeivel, nyilatkozataival komoly szerepet játszott a német labdarúgás, ezredforduló környékén véghezvitt megújításában.

A 2005-ös esztendős esztendőben a Kicker magazin az év emberének választotta, ebben a szezonban ugyanis látványos és roppant eredményes, a Bundesligában szinte példátlan fejlődésen ment keresztül keze alatt a Hamburg csapata.

Doll pályaedzőt is hozhat magával Ralf Zumdick személyében, de Máté Csaba sorsát ez nem befolyásolja.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva