Fellebbez a Ferencváros

FradiMob - 2014. március 13. csütörtök, 14:50

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta: a klub fellebbez az MLSZ által kiszabott félmillió forintos pénzbüntetés ellen.

 

Mint ismert, az MLSZ az FTC-t szurkolói nyomán pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint rasszista, antiszemita („zsidózás”) megnyilvánulások miatt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Alább változtatás nélkül közöljük a fővárosi klub szövetséghez intézett levelét.„Tisztelt Fegyelmi Bizottság!

Alulírott FTC Labdarúgó Zrt. (1091 Budapest, Üllői út 129.) a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága fegyelmi tanácsa (FT) fenti számú határozata kapcsán az előírt törvényes határidőn belül ezennel soron kívül és tisztelettel az alábbi tárgyalás tartása iránti kérelmetterjesztjük elő.

Jelen kérelmünkben egyben tisztelettel indítványozzuk, hogy az elsőfokú határozatot megváltoztatni és a pénzbüntetést törölni szíveskedjenek.

Tárgyalástartási kérelmünk részletes indokolása:

A vendégszurkolók terhére rótt cselekmények verbálisan megvalósulható részét nem észleltük, így a bizonyítékok közös áttekintése szükséges, melyre tárgyalás keretében van mód.

A cselekmények egy másik része nem olyan szurkolóktól származik, akik beazonosíthatóan az FTC szurkolói lennének (FSZ 7§B) tehát ezen kérdés ténybeli vizsgálata is szükséges, annak megállapítására, hogy honnan, a stadion mely részéből eredeztethetőek a cselekmények, oda kik és hogyan és kiknek a részére értékesítették a jegyeket.

Szeretnénk megtekinteni a mérkőzés ellenőri jelentését, és személyesen meghallgatni az ellenőrt.

Kérjük annak lehetőségét megteremteni, hogy a mérkőzés televíziós felvételét együtt megtekinthessük.

Szeretnénk megtekinteni továbbá a játékvezetői jelentést és a fegyelmi eljárásban felhasznált egyéb bizonyítékokat.

Kérjük nyilvános tárgyalást tartani szíveskedjenek, ehhez az FTC Labdarúgó Zrt. ragaszkodik. A tárgyaláson Kubatov Gábor, az FTC elnöke és az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának tagja, dr. Berzeviczi Attila igazgatósági tag, Orosz Pál vezérigazgató, a biztonsági vezetők és a Zrt. ügyvédei, valamint a Fradimédia munkatársai vesznek részt, akik a tárgyalásról felvételt készítenek.

Kelt Budapest, Ferencváros, 2014. március 13.napján.

Tisztelettel:


FTC Labdarúgó Zrt.
képviseletében
dr. Berzeviczi Attila
az igazgatóság elnöke”

Utolsó módosítás 2014. március 13. csütörtök, 20:53

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva