Lefoglalta a NAV Berki tulajdonrészét

FradiMob - 2014. március 29. szombat, 06:56

Vizsgálódott, majd le is csapott a NAV Berki Krisztiánra (32)! A Blikk megtudta, hogy a TV2-n futó Édes élet című celebvalóságshow macsóját mégiscsak elérte az adóhatóság!


Hiába próbál kibújni az adófizetés alól, úgy tűnik, az ügyeskedések ellenére találni rajta fogást, ugyanis egyik cégében a NAV lefoglalta vagyoni részesedését!

Berki tavaly, az Édes élet előtt hozta létre a BK Movie Star Kft. nevet viselő cégét azzal a barátjával, aki olykor szerepel az oldalán a műsorban. A volt Fradi-vezér a férfit tette meg ügyvezetőnek, és mivel főtevékenységnek a film-, video- és televízióműsor-gyártást adta meg, ezért nem kérdés, hogy a cég a valóságshow miatt jött létre. A vállalkozás azonban még az egy évet sem élte meg tisztán, már most találni foltot rajta, amely a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóságának köszönhető. A cégbíróságon vezetett adatok köszönő viszonyban sincsenek Berki állításával, ugyanis míg ő azt mondja, hogy az állandó lakcíme Amerikában van, mert, ahogyan Hajdú Péternek fogalmazott a Frizbi című műsorban, tartósan külföldön tartózkodó magyar állampolgár azért, mert ott kedvezőbbek az adózási feltételek, üzleti érdekeltségei, illetve ingatlanja is van, addig a BK Movie Star Kft. cégkivonatában bejelentett lakcímként az a római-parti lakás van megadva, ahol Pamelával éli az életét. Meglepő azonban az is, hogy a vastag bőrű izompacsirta nagy mellénnyel mutogatja otthonát, amiről megtudtuk, nem is az ő tulajdona.


Az 52 négyzetméteres lakást 2005-ben egy cég vásárolta meg egy másik jogi személytől. A jelenlegi tulajdonos szintén komoly gondokkal küszködik, a kft. ugyanis szerepelt a NAV végrehajtási eljárás alatt állók listáján, és végelszámolási eljárás van folyamatban. Minden bizonnyal Berki csak vendégeskedik otthonában.

Ahogyan a Blikk megírta, Berki felett kezdenek összecsapni a hullámok. Egy másik cége ellen bírósági végrehajtást, valamint kényszertörlést kezdeményeztek, emellett pedig érvényben van ellene egy 42 millió fizetési meghagyás is, amelyet a váci futballklub tisztázatlan eladása miatt kapott.

Blikk-információ

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére