Nem lesz készpénzes fizetés az új stadionban

FradiMob - 2014. április 30. szerda, 01:14

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint a kiemelt nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs tartott sajtóbejárást.

 

A fradi.hu beszámolója szerint Kubatov Gábor bevezetőjében két állítást fogalmazott meg a stadionnal kapcsolatban, az első szerint az új létesítmény lesz Európa legmodernebb stadionja, nem a legnagyobb, de a legmodernebb lesz, ami nem feltétlenül a pénz kérdése, hanem az ötleteké. A második tény, amelyet Kubatov Gábor kiemelt, hogy az új stadion rekord idő alatt épült fel, hiszen a bontást követően tizennégy hónap alatt elkészült az épület.

 

Kubatov Gábor elmondta, hogy a stadion bejáratához visszakerül a Springer-szobor, valamint oda helyezik majd Albert Flórián bronzszobrát. Az egykori Gyáli utat már korábban átnevezték Albert Flórián úttá, valamint az üzemeltetővel kötött megállapodásnak köszönhetően biztosa anyagi háttere lesz a Ferencvárosi Torna Clubnak az elkövetkező tíz évben.A Ferencváros elnöke azt is kiemelte, hogy az új stadionban nem lesz készpénzes fizetés, a szurkoló kártyákkal lehet majd fizetni, ennek köszönhetően a szakemberek szerint lényegesebben gyorsabb lesz a kiszolgálás. Ehhez a meglévő szurkolói kártyákat le kell majd cserélni.

 


 

A Ferencváros honlapjának a beszámolója szerint ezt követően Fürjes Balázs vette át a szót. A kormánybiztos kiemelte, hogy az új létesítmény rekordidő alatt készült el, május 31-én átadásra kerül, majd két hónap műszaki átadás következik, ez alatt az idő alatt minden rendszert tökéletesen bejáratnak, hogy az augusztusi megnyitóra minden a legnagyobb rendben legyen.

 

Kiemelte, hogy az új stadion igazi magyar termék, hiszen magyarok tervezték, magyarok építették, valamint a tervezéstől kezdve a kivitelezésig 3000 embernek adott munkát. Nem csak okos, hanem zöld stadion is lesz az új létesítmény, hiszen a korábbi Albert stadion 100 százalékban be lett építve az új arénába. Ezt követően a kormánybiztos elmondta, hogy az új stadionban a legmodernebb megoldásokat alkalmazták, a fű öntözésétől kezdve egészen a beléptetésig. Mindent jól átgondoltak a tervezők, megvizsgálták a külföldi példákat is.Befejezésként néhány érdekességet is elmondott: a tetőszerkezetből három Lánchídat lehetne építeni, a stadionban lévő kábelekkel össze lehetne kötni Budapestet Belgráddal. Ha a létesítményben lévő lépcsőket egymásra tennénk, akkor meg lehetne velük mászni egy 320 méteres épületet.

 

Az új stadionban a B-közép helyén a hazai mérkőzéseken nem lesznek székek, a jegypénztár már kész van, azonban majd lesz lehetőség online is jegyet venni. A lelátókat úgy tervezték, hogy meglegyen a katlan érzés. Az ultrák szektorait újra B-középnek fogják hívni. A stadionban lesz hely arra, hogy fanatikusok tárolni tudják drapériáikat, valamint egyéb kellékeiket. 

Az új stadionban lévő illemhelyiségeket úgy alakították ki, hogy külön bejáratuk és kijáratuk legyen megelőzve ezzel a torlódásokat. A létesítményben több mint kétszáz lcd kijelzőn lehet majd követni a meccset, így az sem marad le semmiről, aki épp kimegy büfébe.

 

A VIP-ben hétköznapokban konferenciákat lehet tartani. Ezt a nagy részt úgy tervezték, hogy különböző méretű rendezvényeket lehessen benne tartani. A terem arra is alkalmas, hogy autó bemutató legyen benne, az itt található világítótestek segítségével különböző hangulatot és színvilágot lehet megjeleníteni, illeszkedve az adott rendezvény hangulatához.

NB1.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva