Szponzorpénzek eltüntetése.

FradiMob - 2014. május 12. hétfő, 09:07

Hát persze,hogy a Welsz ügyben is benne van az FTC.


A Fidesz pártigazgatója szoros szálakkal kötődik Welsz Tamáshoz, igaz, a kapcsolat áttételes: Kubatov és Welsz jobb keze ugyanaz az ember, Mitók András.-írja a gepnarancs.hu.
Ugye Welsz volt az a kétes vállalkozó,aki állítólag az mszp alelnök Simon Gábor pénzét mosta tisztára és intézett többek között neki hamis afrikai útlevelet.

A gepnarancs.hu Welsz cégbirodalom zászlóshajójaként ismert, a Bissau-Guineához és Egyenlítői-Guineához ezer szállal kötődő Charity March – Jótékonysági Menet Korlátolt felelősségű Társaság honlapját vizsgálta. (charitymarch.com )

Ott elsőként a Goldex Hungary Kft-t választotta ki. A következőket írják:

Meglepő módon a jótékonysági szervezet honlapján található link nem működik, mi több a domain.hu szerint sem a goldexcsoport.hu sem pedig a goldex-hungary.hu jelenleg nem bejegyzett domain. Kérdésünkre a választ végül az Opten adta meg. A nyilvános cégadatbázis szerint a Goldex-Hungary Kft., korábban Clo-dex Hungary kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Arra sem a Charity March sem pedig a Goldex-Hungary jelenlegi GKFK.hu címen elérhető honlapja nem adott magyarázatot, hogy a korlátozott NATO beszállítói minősítéssel rendelkező vagyonvédelmi cég miként támogatja az afrikai fejlődést. A cége tulajdonosi köre azonban talán szolgál némi magyarázattal.

A társaság két egykori tagja a V&A Invest Kft és a Seychelle-szigeteki bejegyzésűn Chesterman International Ltd. ahhoz a Mitók Andráshoz köthető aki a cégeket és azok ügyeit jól ismerő informátorunk szerint Welsz Tamás barátja és üzlettársa volt és a „vállalkozó” halála után is jó kapcsolatokat ápol Welsz egykori élettársával, Horthy Andreával. Mitók egyébként többször járt Welszékkel az afrikai kontinensen, és úgy tudjuk, hogy ő volt az az üzlettárs is akit Dr. Berényi András említett a minap Welsz panamai offshore cégeket lenyúlni akaró ügyletei kapcsán. (Az OZ Invest és több más panamai kötődésű cég kapcsán a Gépnarancs birtokában van több dokumentum is, de ezek ellenőrzése még folyamatban van!)

Kubatov üzlettársa: Mitók András

Mitók András neve az elmúlt évtizedben többek között a Sportlife Kft és a Sport & Média Kft kapcsán vált ismertté. E két cég volt az egyik meghatározó szereplője a kétezres évek magyar profi sportfinanszírozásának ( Mindkét cég tulajdonosi ágon kötődik a korábban már említett V&A Invest Kft-hez és Chesterman International Ltd.-hez.) Érdekes az is, hogy a Mitókhoz köthető két sportmanagement cég mindegyike szerződéses kapcsolatba hozható a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által igazgatott Ferencvárossal.

A Gépnarancs egy korábban a Mitók-érdekeltségek közvetlen környezetében dolgozó informátortól úgy értesült, hogy maga Welsz Tamás is több esetben tárgyalt Kubatovval, aki mint afrikai összekötőre számított rá. Informátorunk tudni véli, hogy a Charity March ilyen irányú támogatása valójában nem volt más, mint a magyar élsportba befolyó szponzorpénzek eltüntetése, ami nem folyhatott az adott klubok vezetőségének tudta nélkül, így Kubatov Gábornak is tudnia kellett Mitók és Welsz ügyleteiről.Értesüléseink szerint az említett cégek kapcsán vizsgálódott a NAV és a BRFK Gazdaságvédelmi egysége is, ez utóbbinál Welsz Tamás neve konkrétan fel is merült, sőt Welsz és Mitók szerepét bizonyítékok is alátámasztották volna, de ezeket a nyomozó hatóság nem csatolta be a nyomozati anyagba. Azt már mondanunk sem kell, hogy az ügyekből nem lett büntető eljárás.

Kubatov reagált a cikkre, tagadja,hogy kapcsolata lett volna Welsszel, és közleményében azt állítja, hogy a Mitók féle cégekkel pont ő bontott szerződést.

Nos, kíváncsian várjuk a a folytatást.
Természetesen mi is beszállunk a buliba, nem kubatov iránti ellenszenvünk okán, hanem azért, mert a berki/rieb/szász féle trükkősködés nem szűnt meg kubatov érkezésével.
Addig is:
Mitók és a szponzorpénzek tréfája nem csak az FTC-nél működött, hanem a Videotonnál és a Debrecennél is.

Mitók üzlettársa Téglás Sándor
FTC biztonsági igazgató,akiről bissau-guineai nyelven itt olvasható:

http://fradimob.hu/index.php/friss/aktualis/item/4094-balos-kamulovag-sir-kubatov-biztons%C3%A1gi-igazgat%C3%B3ja

Utolsó módosítás 2014. május 12. hétfő, 12:01

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva