Üzenjük a Fidesz-rezsimnek: Tiszteletet a Fradi-szurkolóknak!

FradiMob - 2014. június 06. péntek, 05:37

Elérkezett az a pillanat, amikor a Fradi szurkolóinak egységesen kellene fellépniük a Fidesz-rezsim ellen,

amely következetesen bontja le az egész országban az alapvető szabadságjogokat.Elpusztít és eltipor mindent, ami az útjába áll. Elvesz, elrabol, kikényszerít és kisajátít mindent, ami a hatalma gyarapításához szükséges. Olyanok mint a kommunisták, pöffeszkedő, arrogáns káderek, akik kis gömböcként elnyelik az országot. Bár a sajtó nagy része (az a része is amelyik eddig hosszú nyelvcsapásokkal szolgálta ki a Fidesz-rezsim telhetetlen hatalomvágyát) a sajtószabadságot féltve most a reklámadó, Lázár János, valamint az Origó-ügy miatt hangos, azonban szinte néma csend övezi az emberi- és szabadságjogok megsértését, melynek áldozatai a sportkedvelő futballszurkolók.


Túlbuzgó fideszes csinovnyikok olyan törvényjavaslattal álltak elő, amely lehetővé tenné, hogy sportrendezvényeknél íriszkép, ujj- vagy tenyérnyomat alapján lehessen azonosítani a szurkolókat. Két hete robbant a hír, hogy az új Fradi-stadionban biometrikus beléptetőrendszer készül. Nem volt elég, hogy a klubvezetés hazudott a jegyárakról, még azt is elhallgatták, hogy bűnlajstromba vennék a szurkolókat, úgy kezelnék őket, mint a bűnözőket. A felháborodás már olyan méreteket ölt, hogy a szurkolók többsége azt tervezi, a stadionnak nevezett börtönfalakon kívül marad. Ezzel a Fradi lelke pusztulna el, hiszen a szurkolók adják a nagy múltú csapat szívét. Listás Kubatov Gábor eközben a Fidesz pártlapjában, a Heti Válaszban arról hablatyol, hogy az állam azért épít stadionokat, „mert gyereklelkeket akar megmenteni”. De mi lesz a szurkolókkal? Őket ki menti meg attól, hogy a rezsim kiüldözze mindannyiukat a stadionokból a magas jegyárakkal, a börtönviszonyokkal? Mindezt azért, hogy a narancssárga mezről álmodozó fidesznyikek Budáról legurulva a luxusautóikkal, hot-doggal tömhessék a fejüket kényelmesen ücsörögve és tapsikolva az új stadionukban. Mert az már most biztos, hogy az új stadion, legyen akármennyire csábítóan szép, modern és kényelmes, nem azoknak a szurkolóknak épült, akik a csapat mellett voltak a siker és a kudarc időszakában, akik rekkenő hőségben, vagy ádázul szakadó esőben is győzelemre buzdították a csapatot. Nem, ez a stadion nem nekik épült, nekik ez börtön, ahová belépve önként mondhatnak le minden szabadságjogukról, ahol önként adhatják át a tenyérlenyomatukat, mintha már a belépésükkel, mintha már csak azért, mert szívük zöld-fehér, máris meg lennének gyanúsítva. Ez a stadion egy árulás a fradisták ellen, de árulás az egész szurkolói társadalom ellen is. Hiszen a fideszes csinovnyikok nem csak az emberi- és szabadságjogokat sértő biometrikus rendszert törvényesítik az új Fradi stadionban, de lehetővé teszik, hogy később más sportrendezvényeknél, más klubcsapatoknál is hasonló biztonsági rendszerekkel lehessen a szurkolók jogait csorbítani.

Az új Fradi-stadion egy tünet, az egész ország betegségének a tünete. A rezsim erődöket épít saját magának és börtönöket a szurkolóknak. Kényelmet teremt magának, miközben kizárja azokat, akiknek azt hazudták, hogy értük építenek. A Kubatov-féle klubvezetés csupán jobbágyként tekint a szurkolókra, miközben kényúrként pózolnak majd a VIP szektoraikban olyanokkal, akik képtelenek lennének állva végigszurkolni egy mérkőzést, akik számára egy derbi hangulatát érezni, annyit jelent, hogy egymásnak adogatják pöffeszkedve, vihogva a pezsgőspoharat.

Ezek a nyomorultak tönkreteszik a szurkolást, tönkreteszik azokat a csoportokat és baráti társaságokat, akiknek a Fradi jelenti az életüket, akiknek a szurkolás fanatizmus. Ezek a nyomorultak elhatározták, hogy száműzik a szurkolókat, száműzik a szurkolást a stadionokból! Ezek a nyomorultak száműzik a véleményszabadságot is, mert amit nem tudnak meghódítani, a magukévá tenni, attól félnek és rettegnek. A Fradi szurkolói márpedig soha nem adták be a derekukat a hatalomnak. És ezt nem bírja megemészteni a Fidesz-rezsim, ez szúrja a helytartó Kubatov és fideszes csinovnyik társainak a szemét. Ezért kellenek a tenyérlenyomatos beléptetőrendszerek, mert az ő szemükben minden szurkoló, aki nem nekik tapsol, az bűnöző.


Ez ellen a rezsim ellen harcolni kell! A szurkoló soha többé nem szurkolhat majd igazán kedvenc csapatának, amíg Kubatov és bandája a karmában tartja a Fradit. A Paks elleni meccsre 14 ezer fradista ment ki, az első félidőben pedig 15 perces csenddel tiltakoztak a szurkolóellenes jegyárak és biztonsági rendszerek ellen. Ennek a 14 ezer embernek ereje és hatalma lenne ahhoz, hogy megüzenje Kubatovnak és a rezsimjének: "Tiszteletet a szurkolóknak!" Ennek a 14 ezer embernek és az összes többi fradistának az asztalra kell csapnia, hogy nem lesz addig semmilyen szurkolás sem, amíg a szurkolókat bűnözőként kezelik! Ha engednek, lemondanak a szurkolásról, lemondanak a saját jogaikról! Ha Kubatovék győznek, elpusztítják mindazt, amiért generációk jártak ki egy mérkőzésre. A szurkolók a Fradi lelke, ami nélkül nincs Fradi!

Alfahir.hu

Utolsó módosítás 2014. június 06. péntek, 09:47

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva