NB I: ilyen még nem volt, az FTC meccsét látták a legkevesebben

FradiMob - 2014. szeptember 01. hétfő, 10:32

A Nemzeti Sport Online, folytatva a megszokott gyakorlatot, ismét összegyűjtötte az NB I-es labdarúgókluboktól a hivatalos nézőszámokat. A hatodik fordulóban Diósgyőrben, a Debrecen elleni rangadón voltak a legtöbben. Meglepetés viszont, hogy legkevesebben az MTK–FTC-re találkozóra voltak kíváncsiak a helyszínen, a Bozsik-stadionban.

Az jelenlegi szezon legmagasabb diósgyőri nézőszámát hozta DVTK–DVSC-Teva (1–1) rangadó, amelyre 5562-en voltak kíváncsiak a helyszínen. Ez a forduló csúcsát is jelentette.

Meglepetés viszont, hogy az MTK–FTC (2–1) örökrangadóra mindössze ezren voltak kíváncsiak élőben, ez annak ellenére is meglepő, hogy a kék-fehér csapat a Budapest Honvéd stadionjában fogadta a Fradit. Az FTC meccsén ilyen ebben a szezonban még nem fordult elő, ugyanis eddig viszonylag nagy volt az érdeklődés a Ferencváros vendégjátéka iránt is – a Lombard Pápa otthonában is több mint háromezren mentek ki a Fradi meccsére, ami magasabb szám az átlagosnál.

Az MTK–FTC meccsen az 1000 néző akkor is nagyon alacsony szám, ha figyelembe vesszük, hogy majd' kétszáz néző nem jutott be a stadionba, mert nem a kijelölt útvonalon közelítette meg a helyszínt.

A forduló meccseit a meglévő adatok szerint összesen 21 006-an látták a helyszíneken, ez 2626-os átlagot jelent. Ennél magasabb számokat azok a fordulók hoztak, amelyekben a Fradi otthon játszott az új stadionjában (a 3. fordulóban a Dunaújváros és az 5. fordulóban a Nyíregyháza ellen), illetve a 4. forduló, amelyben Győrben több mint hétezren látogattak ki a Fradi ellen.  Ez alapján az is kijelenthető, hogy ha az adott fordulóban a Ferencváros nem pályaválasztó, az átlagnézőszám általában jelentősen csökken, még a háromezret sem éri el.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva