Nem kell fizetni a kitiltott szurkolóknak.

m.k. - 2014. szeptember 06. szombat, 07:47

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága eltörölte a klubunkra korábban kirótt 20 ezer eurós büntetését...


Eredményesnek bizonyult az FTC az UEFA Fellebbezési Testülete felé benyújtott fellebbezése az UEFA Fegyelmi Bizottsága által az FTC – Sliema Wanderers mérkőzéseken tanúsított bizonyos szurkolói magatartások miatt első fokon kiszabott fegyelmi büntetések ellen.

Mint ismert, a mérkőzéseken tanúsított rasszista, revizionista és szélsőséges szurkolói magatartások miatt klubunkat az UEFA 20.000 euró pénzbüntetéssel, valamint részleges stadion szektorbezárással sújtotta. (További pénzbüntetést kapott a klub a játékosok által begyűjtött sárga lapok miatt, ez ellen nem fellebbeztünk.)

Az UEFA Fellebbezési Testülete szeptember 4-én, az UEFA székhelyén hallgatta meg az FTC képviselőit, akik a jogi és ténybeli érvelés mellett röviden bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát, és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is.

A tárgyalást követően faxon, írásban érkezett meg az UEFA másodfokú határozata (indokolás nélkül) amely – a már letöltött szektorbezárás büntetés érintetlenül hagyása mellett – a klubunkat sújtó 20.000 eurós pénzbüntetést eltörölte, és hatályon kívül helyezte.

Erre tekintettel szükségtelenné vált a törölt pénzbüntetés vétkes szurkolókra történő továbbhárítása.

A további szükséges intézkedések megtételéről az FTC az indokolás kézhez vétele után dönt.

Az FTC megerősíti azon elkötelezettségét, hogy – az UEFA szabályaival összhangban – zéró toleranciát érvényesít minden rasszista, kirekesztő, antiszemita, vagy szélsőséges szurkolói magatartással szemben, és kéri tisztelt szurkolóit, hogy amint a legtöbben eddig is, sportszerűen és szélsőséges megnyilvánulásoktól mentesen buzdítsák szeretett csapatunkat.

Fradi.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva