800 rendőr volt a Kosstuh téri tüntetésen.

m.k. - 2015. február 15. vasárnap, 15:48

A borsodi és szabolcsi nénik újra retteghettek...2014. október 26-án, a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Mozgalom és a Szurkolói Iroda szervezett egy tüntetést a Kossuth téren. A táborok követelései, azaz, hogy üljenek le velük a politikusok tárgyalni, és keressenek egy olyan megoldást, ami mindkét fél - a szurkolók és a politikusok - számára is elfogadható, süket fülekre találtak.

Válasz azóta sem érkezett. Megkeresés sem.

Korábban mi is leírtuk: lehet balhézni kellett volna, hiszen a balliberális tüntetők követeléseinek is azonnal engedtek, miután szétverték, milliós károkat okoztak a Fidesz Lendvay utcai székházánál. Valójában ezt akarták. Elsősorban a "biztosítási csaló", aki anyagi áldozatot is hozott volna annak érdekében, hogy valamiféle rendbontásra sor kerüljön sor, de egyszerűen nem talált olyat, aki bevállalta volna a provokátor szerepét.

A rendőrség mint előítéletektől súlyosan terhelt szervezet pedig alapból összetűzésekre számított, ezért alaposan túlbiztosította a rendezvényt. Tegyük hozzá, tették ezt a mi pénzükből is.

Mennyibe került ez a túlbiztosítás az adófizetőknek, történt-e rendbontás?

A "Mi voltunk" facebook oldal hivatalos tájékoztatást kapott.

Jöjjenek a száraz adatok:
A rendezvény biztosításában és az azzal összefüggő rendőri feladatokban a Készenléti Rendőrség 695 rendőrrel, a BRFK 137 fővel vett részt. Több,mint 800 rendőr a Kossuth téren, ahelyett, hogy Borsodban vagy éppen Szabolcsban a rettegő időseket védték volna rabló,erőszakoló férgektől.

A rendezvénnyel összefüggésben előállításra nem került sor, ellenben három fővel szemben szabálysértési feljelentés készült. Erről később.

A rendőri intézkedésekkel összefüggésben személyi sérülés nem történt, a biztosítási feladatokat ellátó rendőrök nem szenvedtek sérülést. A rendezvény biztosítása kapcsán 39 503 000 forint tényleges többletkiadás keletkezett, ebből személyi juttatás (ami tartalmazza a túlóraszolgálatot és a pótlékokat) 30 778 000 forint, a munkáltatót terhelő járulék 8 310 000 forint, dologi kiadás 415 000 forint gépjármű üzemeltetési költség.

Értesüléseink szerint a rendőrök egy része a túlóráért járó pénzt a mai napig nem kapta meg. Hogy az ilyen 40 millióból biztosított rendezvények kapcsán miféle pénzmosás működik, azt a 415 ezer forint jól mutatja, ami ugye a gépjárművek üzemeltetési költsége. Az egy órás rendezvény alatt, 415 ezerért üzemeltették a rendőrautókat. Nem rossz.

Visszatérve a rendőri intézkedésekre. A több ezer fő részvételével zajlott demonstráción 8-900 rendőr figyelte árgus szemekkel a szurkolókat, amely nyomán három piti szabálysértés miatt került sor intézkedésre, ezekre sem a rendezvényen. 2 fővel szemben pirotechnika miatt. Ez mondjuk azért érdekes, mert korábban ugyanezen a téren az LMP nevű politikai formáció használt pirót egy nyilvános sajtótájékoztatón, azzal nem volt a rendőrségnek gondja. Persze ezúttal kemény elvárások voltak feléjük megfogalmazva. Vagyis amit szabad országgyűlési képviselőknek és párt aktivistáknak, azt egy labdarúgó szurkolónak nem. Oké.

A harmadik szabálysértést pedig azzal követte el valaki - mellesleg ezt már nem a rendezvény helyszínén, de természetesen vállaljuk - hogy levizelte a megszálló ruszkik emlékművét. Azaz a Fidesz ideje alatt országos rendőrfőkapitánynak kinevezett Papp Gábor szerint a Szabadság téren található "Szovjet hősi emlékművet"... A szabálysértésekkel kapcsolatban egy érdekesség: a rendőrség ezeket lehetőségeihez mérten dokumentálni szokta. Egy ilyen előre bejelentett tüntetésen, ahol 40 millió forintot költenek el röpke másfél óra alatt, leginkább videofelvételekkel, ami őket is védi, hiszen adott esetben ezekkel tudják igazolni a szabálysértés tényét, illetve az intézkedés jogszerűségét. Ezeket a rendőrségi videofelvételeket megmutatnánk, azonban az intézkedésekről nem készült felvétel.  A 40 millióból nem futotta...

https://www.facebook.com/pages/MI-voltunk/160900040767149


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva