Kupadöntő: az MLSZ nem akar szkennert, az FTC igen

Németh Balázs - 2015. május 08. péntek, 07:39

Az MLSZ a rendező, de az FTC csak a szkennereseket engedné be.

Május 20-án az Üllői úti Groupama Arénában rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, amelyet a Ferencváros és a Videoton vív egymással. (Már önmagában az is botrányos, hogy nem semleges helyszínen rendezik a döntőt. Igaz, ehhez kellett a Videoton beleegyezése is, ami rendkívül nagy taktikai megfontolásról tanuskodik – UL). Miután az MLSZ írja ki a Magyar Kupát, természetesen a döntőt is a szövetség rendezi.
Elkészült az FTC új stadionja

Nos éppen ez a bökkenő. Köztudott ugyanis, hogy a FTC hazai mérkőzései­re a nézők csak vénaszkenner használata után léphetnek be a stadionba, és a klub ragaszkodik ahhoz, hogy a döntőn is így legyen. Ugyanakkor a szövetségtől kapott információink szerint az MLSZ nem szeretné, ha a szurkolók vénaszkennert követően jutnának be a lelátókra. Nem szabad megfeledkezni a Magyar Kupa-döntő előmérkőzéséről, az egykori Szabad Föld Kupáról, ahol két alacsonyabb osztályú csapat küzd a serlegért. Márpedig ezeket a csapatokat is szurkolók kísérik, tehát az ő beléptetésük is kérdéses. Nem tudni azt sem, hogy a Groupama Aréna befogadóképességéhez mérten milyen arányban osztják el a jegyeket a két klub között, és a jegyárak sem ismeretesek még.

Újabb kérdést vet fel, hogy ha az MLSZ a rendező és a ferencvárosiaknak kötelező a szkenner, akkor vajon a vidiseknek is az lesz-e? Netán kétszer kell Budapestre utazniuk: egyszer szkennelni, majd másodjára magára a meccsre? Vagy ha nem, akkor miért nem? Előfordulhat, hogy csak az egyik csapat drukkereinek kell szkennelniük? Az meg hogy lehet? Az nem diszkrimináció véletlenül? Annak is a legsúlyosabb formája? És ha nem az FTC jutott volna be a döntőbe, akkor más csapat szurkolójának is szkennelnie kéne csak mert a Ferencváros stadionjában van a meccs? Vagy tényleg hogy van ez? És mi a helyzet azzal, hogy a vénaszkenner nem is kötelező, hanem opcionális – az FTC saját ÁSZF-e szerint???

Summa summarum: tavaly véletlenül sikerült egy fantasztikus kupadöntőt rendeznie az MLSZ-nek; az Újpest és a Diósgyőr meccsén 9-9000 jegyet adtak megfizethető áron a két tábornak, akik együtt meg is töltötték a Puskás Ferenc Stadion alsó karéját. Kiváló hangulat, remek szurkolás mindkét oldalon – igaz, hozzá pocsék meccs a pályán, ám ettől függetlenül az utóbbi 20-25 év legjobb kupadöntője voltszurkolói szempontból. Idén szintén olyan csapatok jutottak be a fináléba, akik jelentős szurkolótáborral rendelkeznek; hát persze, hogy tönkre kell akkor tenni az egészet. Jelen állás szerint egy nagy szar lesz ez a döntő, már most borítékolható.

Forrás: Magyar Hírlap

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva