A nézőszámokról feketén-fehéren!

FradiMob - 2015. június 01. hétfő, 18:47

Baj van!!!

Orosz Pál vezérigazgató egy minap adott interjújában azt nyilatkozta, hogy az új stadionban emelkedett az átlagnézőszámunk. Közben az adatok alapján egyértelműen megállapítható, hogy csökkent.

Azt is írja, hogy nincs baj… A problémák megoldásának egyik első lépése, hogy felismerjük és elismerjük, igenis baj van. Ha kell, segítünk Pálnak és minden vezetőnek, kimondjuk mi: BAJ VAN!

Mindenki emlékszik még, amikor Gábor azzal is érvelt az új stadion megépítése mellett, hogy statisztikák vannak rá, hogy egy új létesítménnyel 50%-al növekedik az átlagnézőszám. Ez finoman szólva sem valósult meg. Arra nem tudjuk vannak -e statisztikák, hogy volt –e már olyan, hogy az új stadion felhúzásával csökkent a nézőszám, vagy ebben is világelsők vagyunk a Debrecennel karöltve.
Tavaly áprilisi interjújában egész konkrétan ezt mondta Gábor:

„Most is mi vagyunk az egyetlen csapat szinte, amelyik előrelépett, 9.000-es az átlagnézőszámunk, de én azt szeretném, ha ez 15.000 lenne. És természetesen a rangadókon telt ház. Ez az első lépés, de titkon abban reménykedem, hogy állandóan telt ház előtt játszunk, hogy a Fradi meccsre nincsen jegy.”

Szekeres Tamás is azt nyilatkozta, hogy „ új stadion megnyitását követően egy felfutást várnak, 12–14 ezres, meccsenkénti nézőszámban gondolkodnak”.

Az elején bíztak az első meccsek teltházaiban. Ebben joggal reménykedhettek. Még Debrecenben is teltház előtt játszottak az első néhány bajnokin. Mi is egyértelműen azzal számoltunk tiltakozásunk kezdetén, hogy az első meccsek vagy akár az első fél évben teltház előtt fog játszani a csapatunk, akkor is, ha mi nem vagyunk ott a lelátón. Egy új stadionnak akkora érdeklődést kellett volna kiváltania, hogy ez nem is lehetett kérdés.
Erre viszont azt láthattuk, hogy az első hazai mérkőzésen is csak 12.000 ember volt a lelátón.

Amikor Gábort ezzel szembesítették már ezt nyilatkozta:

„Szerintem így is nálunk volt a legtöbb néző az NB I-ben. Én a helyzethez képest elégedett voltam. Három éve folyamatosan emelkedik a nézőszám, idén sem lesz másként.”

Másképp lett…
A Nyíregyháza elleni bajnokit követő mérkőzéseken drasztikusan el kezdett esni a nézőszám, míg az őszi fordulók végére már alig 3000-en voltak jelen a meccseken.

Szeptemberben a csökkenésre reagálva mondta Gábor az egyik legflegmább modatát: „mindez a teljes bevétel nem egész 3 százalékát teszi ki".

Ezután novemberben hangzott el Szekeres Tamás nagy vihart kavart mondata:

„A sokat támadott tenyérleolvasós beléptető rendszer bevezetésével sokan lemorzsolódtak, de jönnek helyettük majd mások”.

Szekerest ezután az év végén fű alatt menesztették.

Decemberben Kubatov Gábor pedig már annyi kínos kérdést kapott a közösségi portálján, hogy közölte befejezi a fészbukolást. Közben pedig a szurkolói oldalakat elkezdték sorra letiltani.
A nézőszámról azt mondta többre számított.

AZ újévben azt mondták, hogy majd a csapat jó szereplése és a tavasz meghozza a várt nézőszámot.
Tavasszal veretlen félévet produkált és kupagyőztes lett a csapat. Ennél aligha lehet kedvezőbb eredményt elérni. A „derbin” sokan voltak, a Diósgyőr és a Debrecen ellen is, utána azonban visszaállt a csökkenő tendencia.

Orosz Pál az Újpest elleni mérkőzés előtt még biztos volt benne, hogy 10.000 fölötti nézőszámunk lesz.
Gábor utána már csak azt nyilatkozta, hogy meghaladjuk a tavalyi 9000-es átlagot.

Most meg azt nyilatkozza Orosz Pál, hogy emelkedett a nézőszám a tavalyihoz képest, mi több 11 éve nem volt ilyen magas.

Erre föl a hivatalos adatok szerint 8384-es átlag volt meccsenként, ami csökkenés.

Arról se feledkezzünk meg, hogy elég sokan gondolják úgy, hogy a fent leírtakról még így is, mint kozmetikázott adatokról beszélhetünk.
Sokan nem hisznek a szemüknek miután meglátják a hivatalos adatok és a valóság közti különbséget.

Azt is láthattuk, hallhattuk mindenhonnan, hogy jelentős mennyiségű ingyen(azaz 5 ft-os) jegyet osztanak szét mérkőzésenként. 
Gábor egy áprilisi interjúban kitérő választ adva annyit mondott, hogy „nyolcvan-valahány ingyenjegyet” oszt szét a klub. Hogy mennyi szponzorjegyet osztanak ki mérkőzésenként arra viszont nem adott választ.

Emellett próbálkoztak minden mással is, Fradi-busz hálózat elvétele és elindítása, kártya-kedvezmények, pár zavaros hátterű ember istápolása. Egyik sem hozta meg a várt eredményt.

A leglátványosabb szurkoló-vesztés az idegenbeli mérkőzéseken volt. Az utóbbi években a vendégszektorok rendre csurig megteletek. Pont az volt a probléma, hogy a legtöbb vendégszektor túl kicsi a Fradi Tábor méreteihez képest.
A szkenner bevezetése és a kötelező buszoztatás óta azonban alig van valaki a szektorokban.

Beszélhetünk még az egész bajnokság átlagnézőszámáról, illetve annak csökkenéséről is. Igaz ez egy külön írást is megérne.
Tényként elmondható, hogy a legutóbbi bajnoki évadhoz képest 124 704-gyel kevesebb jegyet adtak el az NB I-es meccseken és mindössze átlag 2346-an látogattak ki a stadionokba fordulónként. Ennél több rendezvényünkön is 2-3-szor többen tiltakoztunk a stadionon kívül. Ennyi ember véleményét nem szabad figyelmen kívül hagyni, ahogy nem szabad figyelmen kívül hagyni az összes többi tiltakozó tábor véleményét sem.

Klubunk és a hazai labdarúgás vezetői nagyon rossz úton járnak.
Ha a vezetők nem ismerik el, mi kimondjuk helyettük: BAJ VAN!

 https://www.facebook.com/szszjn

 

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére