A Fradi és az Újpest is bekerült a TOP 100-ba Európában

B Zs - 2015. június 12. péntek, 20:07

A Ferencváros a 60., az Újpest pedig a 67. 

L'Equipe egyedi számítási metódus alapján számolta ki, melyek Európa legsikeresebb csapatai, a nemzetközi kupák történetét végigtekintve. Így például az 1955 és 1999 között aratott BEK-, illetve BL-sikerek 6 pontot értek, az 1999 utániak pedig 7-et, de a döntősök, az elődöntősök, de még a csoportkörbe jutott gárdák is kaptak pontot teljesítményükért.

Hasonlóképpen az UEFA-kupa és az Európa Liga, valamint a KEK, a Vásárvárosok Kupája (VVK) vagy az Európa Szuperkupa mindenkori győztesei és szereplői. A szerzők igyekeztek súlyozni az egyes sorozatok között, azok jelentőségét és erősségét is figyelembe véve értékelésükben.

A TOP 100-as lista összeállításának apropóját egyébként a BEK/Bajnokok Ligája elindulásának 60. évfordulója adta.

A legsikeresebb európai klubok ranglistáját „természetesen” a 10-szeres BEK- és BL-győztes Real Madrid vezeti, megelőzve a friss BL-első Barcelonát, a Bayern Münchent, az AC Milant, a Juventust és a Manchester Unitedet is többek között.

Olyan csapatok is felkerültek a rangos névsorra, akik még a vasfüggöny leomlása előtt élték fénykorukat, így például a Dukla Prága vagy a kelet-német Magdeburg is odafért a legjobb 100 közé eredményei alapján.

Sőt, két magyar csapatot is találunk az elitben: a többek között korábbi VVK-győztes és KEK-döntősFerencváros a 60. helyen áll, beékelődve az Eintracht Frankfurt és az említett Dukla közé, míg legnagyobb riválisa, az egykoron BEK- és KEK-elődöntőt is játszó Újpest a 67., közvetlenül megelőzve a Deportivót, a Sampdoriát és a Manchester City-t is.


A teljes lista ITT található, íme az élmezőny:
Forrás: csakfoci.hu
Utolsó módosítás 2015. június 12. péntek, 20:14

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva