A “jóérzésű” szurkolókhoz fordultak Kubatovék

FradiMob - 2015. július 08. szerda, 12:44

A holnapi zártkapus Európa Liga selejtező idején lesz a tüntetés, a vezetőség azonban nem hagyná...

A klub közleménye:

5902

Tisztelt szurkolóink!

A Ferencvárosi Torna Club és a labdarúgócsapat kéréssel fordul minden jó érzésű, az FTC sikereiért szorító szurkolójához. Arra kérünk minden igaz Fradistát, hogy a 2015. július 9-én, csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga-visszavágó mérkőzés időpontjában, azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson.

Az FTC tisztában van azzal, hogy legtöbb szurkolójának szeme előtt a segíteni akarás, a zárt kapus mérkőzés ellenére a behallatszó buzdítás szándéka lebeg, azonban el kell fogadnunk, hogy az UEFA akkor is szankcionálhat, ha a lelátók üresek, de a stadion környezetében a mérkőzés előtt, alatt vagy után bármilyen, akár a legkisebb rendbontás is történik. Amennyiben pedig az európai szövetség újra rasszista, kirekesztő, politikai vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum 2 zárt kapus mérkőzés, és akár több 100 ezer eurós bírság, illetőleg a mérkőzés végeredménye holland ellenfelünk javára történő megállapítása, de a büntetés lehet az Európa Liga sorozatból történő kizárás is.

A felelősségünk közös és hatalmas, ezért tisztelettel nyomatékosan még egyszer arra kérünk minden Fradistát, hogy legyen tekintettel a klub és a csapat kérésére és a 116 éves klub érdekében kerülje a szigorú UEFA előírások megsértését.

Hajrá, Fradi!

11143441_497524963745177_4920710776994595077_n

A szurkolói csoportok közleménye:

Szurkolótársaink!

[A megosztásokat előre is köszönjük!]

Mint ismert, klubbunk vezetése megpróbálta megakadályozni, hogy szurkolhassunk csapatunknak az Albert stadion mellől, a csütörtök este kezdődő Ferencváros-Go Ahead Eagles Európa Liga mérkőzés visszavágóján, amely zártkapus lesz [A zártkapu a tavaly nyáron lejátszott Rijeka-FTC EL mérkőzésen történtek miatt kirótt büntetés. Érdekesség, hogy azon a meccsen a Tábor, a szurkolói csoportok nem voltak jelen…]

Az elmúlt napokban rengeteg egyeztetés folyt a rendőrség és a csoportok között, annak érdekében, hogy a stadion mellett szurkolhassunk.

Több tényező is nehezítette a helyzetünket.

►FTC:
A Fradi vezetése igazolta, hogy a Sas körüli terület az FTC-é és azon szerintük, a Ferencváros szurkolóinak nincs helye, így csütörtökön lekordonozzák azt.
►Ismeretlen demonstrálók:
A rendőrség felé ismeretlen magánszemélyek tüntetéseket jelentettek be az általunk megcélzott terület környékére – pl. a Könyves Kálmán körút felé eső járdarészekre – amelyek 1-200 fősek és a magyar futball felemelkedéséért lesznek megtartva… Szerintünk valótlan bejelentések. Találjátok ki, hogy ki csinálta ezt és miért…
►UEFA:
Mint végül kiderítettük, a stadion mellett ott lehetünk, az UEFA csak akkor bünteti meg a résztvevő Klubokat, ha szurkolói tevékenység megjelenik a stadionban.

►Hol is leszünk végül?
Miután a Sas szobor körüli területet a Ferencváros elkordonozza, a Könyves Kálmán körút felőli járda részeken más, ismeretlen jellegű tüntetések lesznek (ha lesznek…), így a Fradi Tábora, a stadion B-közép mögötti részén, az Üllői úti szerviz úton lesz majd hosszában, ahol bőven elférünk majd. A mérkőzést közvetítő kivetítő a stadion jegypénztár épületének vonalában lesz, a Nagyvárad tér felé nézve az úttest közepén.

A helyszínén büfék és mobil wc-k is rendelkezésre állnak majd a résztvevőknek.

A rendezvény 20 órakor kezdődik, gyülekező pedig 19:30-tól. Egy klasszikust is idéznénk: ne késsen senki és jöjjön mindenki!

KÉRJÜK, HOGY SENKI NE ÜLJÖN FEL AZ ESETLEGES PROVOKÁCIÓKNAK!

Forrás: Fradi.hu, Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook csoport

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva