A első kiütéses győzelem Kubatovék ellen

FradiMob - 2015. augusztus 08. szombat, 23:48

A Vidi szurkolók segítségével újra a lelátón szurkolt a Tábor!


fradi

“Ha Budapesten született, akkor nem lehet Videoton szurkoló!”

Szombat este fél kilenckor lépett pályára a Ferencváros csapata a Videoton otthonában. A Fradi ultrái a hazai szektorba váltottak jegyet, ahol a Videoton szurkolóival közösen akarták buzdítani csapataikat. Azonban nem engedték be őket a stadionba. Aki budapesti születésű, azt elküldték a biztonságiak. Persze voltak akik így is bejutottak, hiszen nem minden fradista született a fővárosban.

Mint ismeretes a Fradi jelenlegi elnöke, Kubatov Gábor egy teljesen értelmetlen háborút indított a csapat ultrái ellen. Az MLSZ ugyan lehetővé tette a kötelező szurkolói kártya eltörlését a kluboknak, a 12 NB1-es csapat közül azonban Ferencváros nem élt ezzel. A fradistáknak így mind a hazai, mind az idegenbeli meccsekre kártya és vénaszkenneres azonosítás szükséges ahhoz, hogy bejussanak a stadionba.

A székesfehérvári Red Blue Devils és a tiltakozó ferencvárosi csoportokat tömörítő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül megegyezett egymással, hogy a fradisták a hazai szektorokba vesznek jegyet, és a stadion közös pontján, egymás mellől buzdítják majd csapataikat. Mintha a futballvezetők álma válna valóra: rivális szurkolótáborok egymás mellett, jó hangulat, balhé kizárva. A Fradi vezetőinek azonban nem tetszett ez, és mindent megtettek, hogy megakadályozzák a szurkolóikat abban, hogy ott lehessenek a stadionban.

Csatlakozott hozzájuk a Videoton vezetése is. Közleményükben ezt írták:

“A Videoton FC ezúton tájékoztatja a közvéleményt, hogy a biztonsági szempontokat szem előtt tartva, a klub, a csapat és a mérkőzésre kilátogató többi szurkoló érdekében nem járul hozzá, hogy egy rivális klub szervezett szurkolói csoportjának tagjai a Sóstói Stadion hazai szurkolóinak fenntartott szektorokban foglaljanak helyet!”

Ezután portálunk arra volt kíváncsi, hogy miként kívánja a klub biztonsági szolgálata kiszűrni a civil ruhában érkező, érvényes jeggyel rendelkező fradistákat. Ezzel kapcsolatos kérdéseinket feltettük Gressó Gergelynek, a Videoton sajtóreferensének is, ám azt mondta, a klub ezzel kapcsolatban nem nyilatkozik semmit. “

Mint most kiderült, a születési helyszín alapján döntöttek a biztonságiak, hogy ki mehet be a meccsre. Akik Budapesten születtek, azok kint maradtak, függetlenül attól, hogy melyik csapat szurkolói. Elképesztő törvénytelenség.

A ckozep.hu azt írja, hogy a secu dönt arról ki mehet be a meccsre aszerint, hogy milyen születési hely van a jegyre írva. Volt olyan fradista, aki Nyíregyházán született így simán beengedték, motozás közben pedig meglátták a Fradi tetkóját és semmit nem szóltak.

c_kozep-550x733

A stadionnál egyébként nagyon lassan ment a beengedés, hatalmas tömeg és káosz volt a kapuknál. Csoda, hogy nem történt nagyobb baj.

Forrás: Alfahír

111112113114


Helyzetjelentés Székesfehérvárról! Több,mint 100 Tábortagnak már sikerült bejutnia, de ennél jóval nagyobb létszámú csoport a stadionon kívül van, mert a Fradi Security sittesei segítségével és az FTC-től kapott lista alapján a helyi biztonságiak nem engedték be őket. Fontos! Akit nem engednek be,az ne dobja el a belépőjét, mert a pertársaság létrehozásához és a következő lépéshez az szükséges.

5 perccel a mérkőzés kezdete előtt. 10 perc alatt 29 embert engedtek be. A szurkolók az érvényes jegyüket mutatják fel. Feszült a helyzet. Vidisták és Fradisták egymás mellett, köztük semmi konfliktus, de a securityvel bármi lehet.

116

Egyre többen jutnak be… De egy Vidistát meg egy Fradistát is bántalmazott a security. Feljelentést tesznek. Az esetnek szemtanúja volt Magyar Zoltán országgyűlési képviselő is.

11855796_947671178623515_5363604363442485094_n

abcd

11218210_943287845735845_8840060723656248897_n

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére