A fordulók halasztását javasolják a szurkolótáborok? Határvédelem!

m.k. - 2015. szeptember 23. szerda, 15:48

Hiába van kevés néző, sok rendőrt kötnek le a mérkőzések...Információink szerint a hazai szurkolótáborok arról egyeztetnek,hogy a határ védelme miatt a következő 3-4 forduló elhalasztására tesznek közös javaslatot Orbán Viktornak és kormányának,az MLSZ-nek,a rendőrségnek címezve. A többség támogatja ezt,azonban vannak olyan táborok ahol ugyan támogatnák ezt a közös közleményt, de ezt feleslegesnek vélik,mert úgy látják, az MLSZ és más döntéshozók még csak el sem olvassák, meg sem hallgatják a szurkolóktól érkező javaslatokat.

Indoklásuk szerint hiába vannak új stadionok a jelenlegi kormánynak hála, ha közben az MLSZ és bizonyos klubvezetők éveke óta pusztítják a lelátói szenvedélyt. Új kultúrát akarnak, tenyérleolvasóval,kártyával,ítéletekkel,büntetésekkel,legalizált bűnöző őrző-védőkkel, rendőri erővel. Többen közülük észrevették,hogy ez az irány rossz, egyre kevesebb néző van a mérkőzéseken, és változtattak. Persze idő kell, míg újraéled a lelátó. Pláne akkor, ha közben a legnagyobb riválisnál szkenner van a másiknál meg minden szurkolói dal után milliós büntetést kap a klub.

És ott a túlszabályozottság, a túlbiztosítás, a kötelező buszoztatással a rengeteg rendőrrel.A szurkoló egy kriminalizált  közellenség.

Ennek egyik oka,hogy mára már nincs kapcsolat a szurkolók és a labdarúgó szövetség,a rendőrség,a klubok között. Így fordulhat elő,hogy olyan mérkőzés is kiemelt kockázatú lehet,ahol a két szurkolótábor között barátság van.

Az eredmény, a hétről-hétre újabb és újabb negatív nézőcsúcs. Például az ország legnépszerűbb klubjánál, amely vezeti a bajnokságot és új stadiont kapott, még félház sincsen.

Azonban hiába van kevés néző, a leírtak miatt ezek a mérkőzések így is nagylétszámú rendőri erőket kötnek le.

Most is,amikor az Európát elárasztó migránsok miatt a rendvédelmi erőket a határ építésére,védelmére vezényelte a kormány.

Ebben a helyzetben az is előfordulhat,hogy azok a rendőrök akiket pihenés miatt leváltanak a határ védelméről, a pihenés helyett mérkőzést biztosítanak. Olyan mérkőzést ami már sajnos senkit sem érdekel.

Bár a szurkolótáborok és a rendőrség kapcsolata finom fogalmazva sem baráti, főleg az ügyészség legutóbbi szurkolónak szóló üzenete után, a táborok fontosnak tartják a határ védelmét és így minden belpolitikai ellentétet hajlandóak félretenni és segíteni.

Ezt persze megerősítené,ha ezen mérkőzések nélküli időszakban a kormányzat és az MLSZ meghallgatná és megértené a szurkolókat érintő problémákat, azokra közösen megoldásokat dolgoznának ki,hiszen a közös cél az,hogy minden stadionban telt ház legyen,szenvedélyes tömött lelátók. Nem szabad elfelejteni,hogy jelenleg a szurkolótáborok a túlélésükért küzdenek. Nagyon fontos lenne,hogy egy asztalhoz üljenek a felek.

A javaslat szerint az elhalasztott mérkőzéseket még idén pótolnák, azok után,hogy a problémás határszakaszokon az országot védő kerítések elkészülnek,melynek hatására kevesebb rendőr lenne szükséges ezen területeken. (A migránsok is más országokon keresztül próbálkoznának.)

Úgy tudjuk az is hátráltatja a közös javaslatot,hogy a táborok nem akarnak a belpolitikai csatározások játékszerei lenni.

(hunmob.com)
Utolsó módosítás 2015. szeptember 24. csütörtök, 11:19

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva