Milliók Kubatov védelmére. (frissítve)

FradiMob - 2015. október 15. csütörtök, 08:13

Sokba került a listás és a szurkolók konfliktusa...

Milliók a védelemért címmel számol be a mai Magyar Nemzet arról, hogy Kubatov Gábor pártigazgató házánál tartott szurkolói demonstráció kapcsán milliókat költött a Készenléti Rendőrség (KR) és a BRFK a politikus személyi védelmére. 

Vajon ez a szolgáltatás mindenkinek jár, vagy az adófizetők pénzéből fenntartott és működtetett rendőrség ezt kizárólag politikusok megrendelésére szolgáltatja?


"Csaknem hárommillió forintot költött a rendőrség a Kubatov Gábor FTC-elnök – és egyben a Fidesz pártigazgatója – házánál még nyáron tartott szurkolói demonstráció biztosítására – tudta meg a Magyar Nemzet.

Lapunk információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság ötven rendőre vett részt az akcióban, illetve a Készenléti Rendőrség is képviseltette magát. Többletkiadás csak az utóbbinál keletkezett: több mint 2,8 millió forint volt a „személyi juttatás”, illetve a munkáltatót terhelő járulékok összege, míg „dologi kiadásra”, vagyis üzemanyagra és ételre négyezer forintot költöttek.

A Ferencváros több száz szurkolója július végén demonstrált a politikus soroksári otthonánál, a többi között a szurkolói kártya, illetve az itthon egyedülálló módon bevezetett vénaszkenneres beléptetőrendszer miatt. A tüntetés alatt törvénysértés nem történt, igaz, később előállítottak hat embert, akik a közelben nekiestek egy autónak.

A demonstrációnak utóélete is volt: Kubatov Gábor felesége ugyanis levelet írt az ultráknak azt kérve, hogy ne menjenek többet az otthonukhoz, ahol a 12 éves lányukat is nevelik. – Kérem, értsék meg, miközben ordítva a férjemet szidták, közben bennem és a kislányomban keltettek félelmet – írta Kubatov Ágnes. A válasz is gyorsan megérkezett „A család szent és sérthetetlen” címmel, amelyben a szurkolók – egyebek között – azt fejtették ki, hogy őket „kopasz, zavaros hátterű verőlegények” látogatják meg otthonukban, fenyegetéseket, „véletlenszerű NAV-ellenőrzéseket” kapnak.

Összehasonlításképpen: az idei Budapest Pride rendezvénysorozat rendőri biztosítása – július 3. és 12. között – valamivel több mint 48 millió forint többletköltséget jelentett a rendőrségnek. Ebbe beletartozik az évek óta jelentős biztosítást igénylő felvonulás is, amely idén az Andrássy út–Nagymező utcai kereszteződéstől indult, és a résztvevők a budai oldalon lévő Tabánig sétáltak."


Utolsó módosítás 2015. október 15. csütörtök, 15:12

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva